keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

KREIKKA, Samos, Kokkari, heinäkuu 2012

Matkan tyyppi: pakettimatka, Finnmatkat
Hotelli: La Plage
Matkan kesto: 1 viikko
Matkassa: kaksin miehen kanssaHOTELLI

Hotelli La Plage on pieni perhehotelli Kokkarin rantakadun varrella ja sijainniltaan erinomainen. Hotelli oli vaatimaton, mutta kodikas mukavine isäntäperheineen. Hotelli koostui kolmesta eri talosta, joista kaksi oli hotellin vieraille ja yhdessä asui omistajaperhettä kolmessa sukupolvessa.

Hotellin aamupala koostui ainoastaan kahvista/teestä sekä patongista ja marmeladista. Rantakadun varrella on kuitenkin pari pientä markettia, josta voi halutessaan ostaan aamupalalle haluamiaan lisukkeita. Me ostimme aamuiksi mm. hedelmiä, jugurttia ja juustoa leivän päälle. Minimarketeissa hinnat ovat kuitenkin korkeat ja esimerkiksi yksi jugurttipurkki maksoi euron. Hotellihuoneissa ei ole jääkaappia vaan hotellissa on muutama iso jääkaappi kaikkien vieraiden yhteiskäyttöön. Ostoksemme pysyivät jääkaapissa muuten hyvin tallessa, mutta juustomme sieltä katosivat. En sitten tiedä ottiko joku ne vahingossa vai ihan tarkoituksellla.

Hotellia voin hyvin suositella niille, joilla ei ole suuria vaatimuksia hotellin tason suhteen. Me saimme matkamme todella edullisesti ja osin myös siksi olimme ihan tyytyväisiä hotelliin.

(Olen ihan varma, että meillä on kuva hotellista myös ulkoapäin, mutta jonnekin se nyt tuntuu kadonneen... Jatkan etsintää ja laitan sen tähän myöhemmin mikäli se joltain muistikortilta vielä löytyy.)

Hotellin sisäpiha.

Meidän huone (pahoittelut huonosta kuvanlaadusta).

Meidän parveke.

MATKAKOHDE

Kokkarin rantakadun varrella, jossa hotellimmekin siis sijaitsi, on paljon ravintoloita sekä jonkun verran kauppoja. Ihan hotellimme vierestä löytyi myös pieni ja nätti hautausmaa.Rantakatua oikealle kuljettaessa pääsee Kokkarin satamaan. Kokkarin satama oli todella kaunis ja tunnelmallinen. Satamassa on paljon ravintoloita, joista suuri osa on aivan veden äärellä. Satamaan tulikin käveltyä useana iltana syömään ja iltaa istumaan. Satamassa on myös pieni kauppa-alue, jossa myytiin pääosin turisteille suunnattuja tavaroita kuten matkamuistoja, koruja, rantatarvikkeita ja vaatteita.Sataman vieressä on pieni Kokkarin "keskusta". Keskustassa on jonkin verran ravintoloita sekä turisteille suunnattuja kauppoja. Keskustan alueelta löytyy myös kirkko, jonka edustalta paikallisbussit lähtevät. Tässä oli lähellä myös pankkiautomaatti ja apteekki.

Hotellilta rannalle oli matkaa vain muutama askel.  Rannalla on paljon ravintoloita ja baareja ja aurinkotuolit varjoineen ovat maksullisia. Kertaakaan emme kuitenkaan joutuneet aurinkotuoleista itse mitään maksamaan. En tiedä oliko kyse siitä, että tuohon aikaan Kreikassa oli turistikatoa vai siitä, että kuitenkin aina ostimme joko ruokaa tai juomaa ravintolasta, jonka tuoleja käytimme. Vaikka rannalla oli paljon väkeä, löytyivät vapaat rantatuolit kuitenkin aina nopeasti.

Kokkarin ranta on kiviranta, joten uimakengät ovat tarpeen. Ranta oli pitkä ja ihan kaunis, ja meri ihanan turkoosi. Miinuspuolena mainittakoon se, että loppulomasta sää oli kovin tuulinen ja aallot meressä jo sitä luokkaa, että uiminen alkoi olla melko mahdotonta. Tuli meressä silti aina pulahdettua, mutta varovainen sai kyllä olla, vaikka yleensä aallokossa hyvin viihdynkin.Kuljettaessa rannalta eteenpäin oikealle ja vielä satamasta eteen päin, löytyy Lemonakian ranta. Tämä ranta on pieni, todella kaunis ja ja isoa rantaa suojaisampi eikä aaltoja ei ole juuri lainkaan. Iso miinuspuoli on kuitenkin se, ettei rannalla ole mitään palveluita eikä myöskään aurinkotuoleja eikä -varjoja. Tämän vuoksi me viihdyimme siellä vain yhden puolikkaan päivän vaikka muuten olisin lomani viettänytkin paljon mieluummin tällä rannalla. Makuualustoja ja aurinkovarjoja myydään kyllä paikallisissa kaupoissa, joten halutessaan ne voi tietenkin itsekin hankkia, jos tällä rannalla aikaansa enemmän haluaa viettää.

Etukäteen matkalle lähtiessä harmitti hieman se, ettei hotelissamme ollut lainkaan uima-allasta. Helpotus tähän harmitukseen löytyi kuitenkin pian, sillä hotellilta vasemmalle kuljettaessa löytyy hotelli/ravintola, jonka uima-allasta saa käyttää kunhan ostaa ravintolasta jotain. Altaalla tulikin sitten vietettyä muutama iltapäivä loppulomasta, kun meressä uiminen ei enää onnistunut. Altaalla oli aina hyvin tilaa ja muutenkin rauhallista, välillä saimme olla siellä jopa ihan kahdestaankin. Paikan nimeä en enää muista, mutta ainakin meidän loman aikaan heillä oli kadun varrella iso kyltti, jossa mahdollisuutta altaan käyttöön mainostettiin.Kohteena Kokkari oli mukavan pieni ja joka paikkaan oli kävelymatka. Toisaalta taas pienuuden vuoksi paikka oli päivässä "nähty" ja toista viikkoa en siellä enää olisi jaksanut olla. Meidän loman aikaan Kreikassa oli turistikatoa ja tämän huomasi etenkin ravintoloissa, joista suuri osa pullotti tyhjyyttään niin päivällä kuin illallakin.

Mikäli on yliherkkä hyttysen pistoille, kannattaa hyttysmyrkky varata matkaan. Itseltäni tämä taas kerran unohtui ja jälleen kerran jalat olivat syödyt jo ensimmäisenä iltana ja kutina täyttä tuskaa. (Milloin mä oikein opin???!) Vinkiksi myös se, että marketteissa myydyistä aineista ei ollut mitään apua kutinaan vaan helpotus tuli vasta apteekin rasvoilla.

Sää Samoksella oli aivan loistava koko matkan ajan ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta läpi viikon. Lämpötila oli reilut 30° ja tuuli vilvotti mukavasti. Myös merivesi oli mukavan lämmintä.

Hintataso Kokkarissa on korkea ja se onkin selkeästi kallein matkakohde, jossa olemme olleet. Tämän vuoksi vaatteita ym. ei tullut ostettua. Tosin eteen ei myöskään tullut yhtään "tuo on pakko saada" asiaa. Kotiin viemisiksi ostimme tällä kertaa ainoastaan oliiviöljyä ja oliiveja sekä ouzoa. 

Ravintoloissa ruoka oli hinnaltaan lähellä Suomen tasoa ja varsinkin alkoholijuomat kalliita. Syötyä tuli monessakin eri paikassa ja suositella voin niistä kahta. Toinen ravintoloista oli Dionyssos eli Butcher's Taverne rantakadun varrella, jonkin verran hotellilta sataman suuntaan. Tuolla söimme härän sisäfilepihvit, jotka olivat todella suussasulavat! Toisen ravintolan nimeä en muista, mutta se oli italialainen ravintola, joka sijaitsi satamassa ja on seuraavissa kuvissa alemmassa kuvassa rakennuksen oikeassa laidassa. Tämä ravintola oli joka ilta ihan tupaten täynnä, joten paikalle kannattaa mennä ajoissa. Me kävimme siellä kahtena iltana ja olimme erittäin tyytyväisiä. Tässä ravintolassa myös talon punaviini oli ihan juotavaa ja listalla oli myös italialaisia punaviinejä.Italialainen ravintola siis rakennusten oikeassa laidassa.

Loman mieluisin baari oli rannalla sijaitseva Cafe del Mar, jossa tuli yhtenä iltana istuttua drinkeillä. Cafe del Mar oli ihanan tunnelmallinen sekä tyylikäs ja illalla siellä oli mukavaa istua kynttilän valossa merta ja aaltoja katsellen. Kallis paikka kuitenkin oli ja drinkeillä oli hintaa 8-9 euroa. Tässä kuva paikasta päiväsaikaan:RETKET JA REISSUT

Tällä lomalla päätarkoitus oli lepääminen ja siksi emme juuri missään käyneet. Toisaalta saarella ei myöskään ollut meitä suuremmin kiinnostavia paikkojakaan. Yhtenä päivänä suuntasimme kuitenkin paikallisbussilla saaren pääkaupunkiin Samokseen eli Vathiin, jonne matkaa oli noin 10 kilometriä. Bussilippu maksoi pari euroa. Kaupunki oli ihan nätti ja ostosmahdollisuudet jo paljon paremmat. Myös hintataso oli kaupungissa huomattavasti Kokkaria alhaisempi. Vathissa vietimme puolisen päivää kauppoja kierrellen, paikkoja katsellen ja terassilla istuskellen.LOPUKSI

Kokkari oli pieni, sievä ja rauhallinen kylä ja sopii mitä parhaiten lepoloman viettoon. Tämä oli minun ensimmäinen Kreikan lomani, joten muihin saariin/ kohteisiin en sitä pysty vertaamaan. Meillä ei ole tarvetta Samokselle tai Kokkariin palata, mutta loma Santorinilla siintää jo haaveissa...


15 kommenttia:

 1. Olemme olleet muutama vuosi sitten Kokkarissa. Pidimme tosi paljon. Pieni intiimi paikka, jossa silti hyviä ruokapaikkoja. Menisin uudelleen jos...
  Hotellivalikoima on suppea.

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva lukea Kokkarin käynnistäsi, ihanan positiivisen kuvan annoit. Itse varasin pari tuntia sitten viikon matkan sinne itsekseni syntymäpäiviä pakoon ja odotan kaiken härdellin jälkeen vain ja ainoastaan rauhallista oleilua lämmössä. Hieman hirvittää tuo hintataso, mutta nyt on otettava vastaan mitä tulee...
  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Oikein hyvää matkaa ja syntymäpäivää sinulle!

   Poista
  2. Kokkari vastasi odotuksiani!!! Ihana, rauhallinen loma: lämpöä, hyvää ruokaa ja juomaa,ihania ystävällisiä ihmisiä ja palvelua, meri ja auringon nousut ja laskut... Ajankohtanihan oli myös paras; kesäkuun alku, ei vielä liian kuumaa meikäläiselle. Jos ei oikeasti kaipaa muuta kuin em. jutut niin Kokari ihan paras! Itselleni myös oli positiivista, että en törmännyt kännääviin nuoriin enkä kiljuviin lapsiin Kokkarissa; itsellänikin on lapsi ja viinikin maistuu, mutta nyt oli ihana vain olla rauhassa... Klisee: osa sydämestäni jäi Samokselle ja Kokkariin. Pieni mainos: Hotellini oli Kokkari Beach Finnmatkojen kautta ja suosittelen lämpimästi. Kreikassa on paljon ihania paikkoja, mutta miksi lähteä "merta edemmäs kalaan".

   Poista
  3. Kiva kuulla, että matkasi oli onnistunut!

   Poista
 3. Menossa Kokkarille eka kertaa heinäkuussa, joten kiva oli lukea juttuasi. Kerroit, että ruoka ja juomat oli ravintoloissa suht kalliita, Suomen hinnoissa. Entä kaupassa, oliko siellä esim. paikallisia viinejä myytävänä? Ostitteko/maistoitteko? Hintataso? Ja löytyyköhän Kokkarista tai sen läheltä viinitiloja? Entä onko tavernoissa tarjolla hyvin kalaa ja muita meren antimia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kysymyksistä! Nyt on vaan valitettevasti sellainen tilanne, etten kysymyksiisi juurikaan pysty vastaamaan... Paikallista punaviiniä maistoimme kerran ravintolassa, mutta maku oli sen verran vastenmielinen, että kannu jäi kyllä juomatta. Tämän jälkeen meillä ei ollut tarvetta paikallisia punaviinejä kokeilla (valkoviiniä emme juo lainkaan). Kaupoissa myytiin paikallisia viinejä, hintoja en yhtään muista, mutta eivät ne kalliita olleet. Viinitiloista minulla ei ole mitään käsitystä. Kalaa ja muita meren antimia me emme juurikaan syö, joten en myöskään osaa vastata viimeiseen kysymykseesi. Pahoittelut, etten tämän enempää pystynyt avuksi olemaan! Oikein mukavaa matkan odotusta sinulle kuitenkin!

   Poista
  2. Sorry, nythän mä puhuin viinin suhteen osin omiani... Rannalla olleessa italialaisessa ravintolassa, jonka tekstissäkin mainitsen, oli talon punaviini ihan juotavaa ja oletan sen olleen paikallista viiniä. Me emme sitä kuitenkaan itse tilanneet vaan se tuotiin meille vahingossa, vaikka italialaista tilasimme. Viinin olisimme sitten saaneet tietysti vaihtaa alunperin tilaamaamme, mutta koska talon viini oli ihan hyvää, pitäydyimme siinä.

   Poista
 4. Heippa! Me ostimme myös muutama päivä sitten matkan Kokkariin Finnmatkoilta. Muistatko mikä teidän hotellin nimi oli? Meilläkään ei ole uima-allasta joten täytyy yrittää bongaa jos toisen hotellin uima-allasta saisi tuolloinkin käyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeks huomasinkin, että olitte samassa hotellissa mihin me mennään :) saatiin myös matkat halvalla..en ole myöskään käynyt aikasemmin Kreikassa, joten odottelen matkaa innolla :) -Johanna

   Poista
  2. Eipä mitään, hyvä että huomasit kun en heti ehtinyt vastaamaan! Oikein hyvää matkaa ja sen odotusta teille ja toivotaan, että pääsette altaaseenkin pulikoimaan!

   Poista
  3. Hei kaikki Kokkariin menijät. Moni on valitellut nähtävyyksien vähyyttä, mutta Kokkarin lähellä on paljon mukavia paikkoja, joille on helppo tehdä lyhyitä retkiä esimerkiksi hieno perhospuutarha ja todella komea luonnon vesiputous pienine kallionsisäisine vesiväylineen. Saarelta löytyy kaunis ortodoksiluostari ja Pythagoraan kaupunki jne. Itse olen käynyt kerran vuonna 2011 ja olen menossa heinäkuun lopussa uudelleen. Viime kerralla en ehtinyt käydä kaikissa kohteissa. Koska Samoksen saari on pieni, nähtävyydet ovat melko lähellä, ja paikallisbusseilla tavoitettavissa.
   Ja niille, jotka ovat kiinnostuneet halvoista markkinapaikoista ja ostoksista (esim. feikkimerkkituotteiden suurtori) , niin 20 euron ja pienen merimatkan päässä on Kusadasi (Turkki), jonka valot muuten näkyvät illalla Kokkarin vastarannalla. Sinne on helppo mennä vaikka puolenpäivän retkelle eikä ole maksa paljon, mutta passi täytyy tietysti ottaa mukaan, koska matka on Turkin puolelle.

   Poista
 5. Hei! Olipa hauska osua tähän postaukseesi. Olin syyskuussa kuudetta kertaa Samoksella. Ensimmäinen kerta pohjoisrannalla. Olen postannut aiheesta blogissani Koti meidän ja perustin myös uuden Samos in my mind -blogin. Joko olette Santorinilla käyneet? Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Tuija! Kiva, että löysit tänne, ja uuteenkin blogiin! Santorinilla oltiin joo pari vuotta sitten ja oli kyllä upea! Sä oletkin sitten melkoinen Samoksen kävijä, kiva että vinkkasit blogistasi! :)

   Poista