keskiviikko 5. helmikuuta 2014

USA, Miami ja itäisen Karibian risteily, joulukuu 2013

Matkan tyyppi: omatoimimatka, lennot Aurinkomatkat/ British Airways, hotellit Ebookers ja toinen varaus suoraan hotellilta, risteily Kaleva Travel/ Celebrity Cruises
Hotellit: Fortune House Hotel ja The Palms Hotel & Spa
Laiva: Celebrity Reflection
Matkan kesto: 2 yötä Miami - 7 yötä risteily - 5 yötä Miami
Matkassa: miehen ja kaveripariskunnan kanssa

2 YÖTÄ MIAMI DOWNTOWN


Matkan alussa yövyimme Miamin Downtownissa kaksi yötä ennen risteilyä. Downtownin alueen valitsimme, koska siellä sijaitsee satama, josta risteilyt lähtevät ja koska halusimme nähdä myös tuota aluetta paremmin.

Downtownissa majoituimme hotelli Fortune Housessa, joka on huoneistohotelli. Meillä oli kahden makuuhuoneen huoneisto näköalalla merelle. Huoneisto oli oikein hyvä ja näköalat hienot! Kahden makuuhuoneen lisäksi huoneistoon kuului kaksi kylpyhuonetta, keittiö, olohuone, ruokatila sekä parveke. Huoneisto oli iso ja sopii mainiosti kahdelle pariskunnalle sekä lapsiperheille. Hotellia voin lämpimästi suositella muillekin!

Hotellin kotisivu: http://www.fortunehousehotel.com/

Hotelli.Hotellin aula ja oikealla respa.

Makuuhuone 1.

Makuuhuone 2.

Kylpyhuoneet.
Keittiö.Olohuone ja parveke.Ruokatila.

Näkymiä parvekkeelta.Korkealla oltiin, meidän huone oli 17. kerroksessa!Hotelli sijaitsi Downtownissa Brickellin alueella, joka on Wikipedian mukaan Miamin tärkein finanssialue. Alue näytti todella hienolta ja oli erittäin siisti. Hotellin lähistöllä oli paljon pankkeja, toimistoja sekä lähinnä muita hotelleja ja korkeita asuintaloja. Pilvenpiirtäjien välissä kävellessä tulikin todella tunne siitä, että suurkaupungissa ollaan!Uusien ja hienojen talojen väliin oli onneksi jätetty tämä sympaattinen vanha kirkko!

Alueella oli myös ihan meidän hotellin vieressä kaunis rantabulevardi, jossa me käytiin toisena aamuna ennen laivalle lähtöä pienellä kävelyllä ja eläkepäiviksi jo asuntoa katsomassa ;)Tässä sitä kelpais eläkepäivillä asustella! Lottovoittoa siis odotellessa...eikä ne eläkepäivätkään vielä ihan lähellä ole! 

Siellä se laiva jo meitä odottaa!

Lähimmät ravintolat sijaitsivat muutaman korttelin päässä hotellista. Ensimmäisenä iltana me kävimme syömässä pastaa ja pitsaa tarjoavassa Vapiano ketjuravintolassa (löytyy myös Helsingistä), http://www.vapianointernational.com/vapiano/, ja hyvää oli ruoka! Toiseksi illaksi meillä oli varattuna pöytä Graziano's pihviravintolaan, http://www.grazianosgroup.com/Group/index.php, mutta sinne me emme ikinä löytäneet! Ravintola ei varmastikaan missään sen kummemmassa "piilossa" ole, mutta väsymyksen painaessa paikkaa etsiessä meni itsellä hermot ja paikallisilta neuvoa kysyessä, varmaan jokainen neuvoi meidät eri suuntaan! Perille ei siis ikinä löydetty, mikä todella harmitti. Syömässä kävimme sitten jossain meksikolaisessa, jonka nimeä en nyt yhtään muista, mutta ko. ravintolaa en kellekään suosittelisikaan. Se oli kallis, sisällä oli todella kylmä eikä ruuassa ollut kehumista. Aamupalaa olisi saanut myös hotellimme ravintolasta, mutta koska se ei kuulunut huoneen hintaan, kävimme aamupalalla muualla. Ensimmäisenä aamuna söimme ostarilla (kohta tuosta lisää) ennen shoppailun aloittamista ja toisena aamuna ostimme aamupalan rantabulevardin vieressä olleesta 7-Elevenistä ja nautimme sen läheisellä suihkulähteellä. Pakko sanoa, että tuo 7-Elevenistä ostettu aamupala (cappuccino ja kolmioleipä) oli paras, minkä Miamissa söin koko aikana!

Downtownissa olimme siis kaksi yötä eli yhden kokonaisen päivän ennen risteilylle lähtöä. Tuon kokonaisen päivän käytimme tehokkaasti shoppailuun. Miamissa on lukuisia ostoskeskuksia ja me suuntasimme tällä kertaa lentokentän lähellä sijaitseviin Miami International Mall:iin sekä Dolphin Mall:iin. Ensin kävimme tuolla Intenational Mall:issa ja taksi sinne maksoi noin 30 dollaria. Tuolta meidän oli tarkoitus kävellä Dolphin Mall:iin, mutta emmepä me sitäkään ikinä kävellen löytäneet! Pitkän harhailun ja taksin metsästyksen jälkeen saimme lopulta taksin ja kyydin perille. Doplhin Mall:ista taksi takaisin hotelliin maksoi noin 40 dollaria. Noista ostareista International Mall on selkeästi enemmän rauhallinen paikallisten ostospaikka eikä siellä muita turisteja näkynyt. Paljon sielläkin on kuitenkin kauppoja ja löytyi sieltä myös edellisellä matkalla hyväksi todettu Johnny Rockets hampurilaispaikka, jossa kävimme lounaalla. Doplhin Mall taasen on ainakin joidenkin listausten mukaan Miamin paras ostoskeskus ja siellä olikin paljon enemmän väkeä kuin myös baareja ja muuta oheisohjelmaa. Meidän matkan aikaan kaikissa kaupoissa oli jo suuret alennusmyynnit ja kaikki ostoksemme saimme hyvään alehintaan. Itse en Dolphin Mall:ista ostanut mitään, mutta tuolta Internationalista mukaan lähti farkut ja pari paitaa Searsilta sekä Smashboxin Photo Finish eye primer (on muuten hyvä!) Sephorasta. Mies osti reissulla mm. Puman laukun sekä yhdessä kaverin kanssa tarjouksesta Quiksilverin shortsit hintaan 50 dollaria/2kpl. Edellisellä Miamin reissulla me kävimme Sawgrass Mills ostarilla ja näiden tämän kertaisen kokemusten perusteella tulimme kaverin kanssa siihen tulokseen, että meidän mielestä se oli kyllä näitä kahta parempi shoppailupaikka. Sieltä ainakin meille löytyi paljon enemmän ostettettavaa kuin näistä kahdesta yhteensä. Jos siis pitäisi ostaria Miamissa suositella, niin minun suositukseni in Sawgrass Mills.Lentokentän lähellä sijaitsevat ostarit ovat hyviä myös lentokoneiden bongailuun!

Shoppailun lomassa virkistävät drinkit Let's Make a Daiquiri baarissa!


Aikalailla tällainen oli meidän kahden yön Miami Downtownin visiitti ja jo toisena matka-aamuna oli edessä huoneiden luovutus ja risteilylle lähtö! Huoneet klo 11 luovutettuamme hotellista soitettiin meille taksi. Tätä saimmekin sitten odottella ikuisuuden ja kyytiä odottamassa oli myös muutama muu risteilylle lähtevä porukka... Kun takseja ei hotelille näyttävän tulevan, me päätimme kävellä läheiseen risteykseen, josta itse nappasimme kyydin hetkessä. Ja neuvoksi muille, muistakaa käyttää satamasta sanaa "port". Itse käytin vahingossa sanaa "harbour" ja kuski sitten lähtikin ajamaan kohti Bal Harbouria. Kovasta ruuhkaasta johtuen ajattelimme ensin kuskin kiertävän ruuhkaisen alueen, mutta jonkun ajan kuluttua tajusimme olevamme matkalla aivan väärään suuntaan ja näin halvasta ja lyhyestä taksimatkasta tuli aika paljon kalliimpi ja pidempi!RISTEILY


Tähän heti alkuun on pakko laittaa maininta siitä, että mikäli risteily lomamuotona kiinnostaa tosissaan, kannattaa lukea myös tuo aiempi matkakertomukseni Royal Caribbeanin Länsi-Karibian risteilyltä, USA, Miami ja Länsi-Karibian risteily, joulukuu 2010. Tuosta löydät osin enemmän seikkaperäisempää tietoa risteilyn käytännöistä ja matkan varaamisesta. Erojakin näillä kahdella risteilyllä joidenkin käytäntöjen suhteen oli ja niistä kirjoitan lisää tuonnempana.


VARUSTAMO: Celebrity Cruises 
LAIVA: Celebrity Reflection


Celebrity Reflection St. Thomaksen satamassa.


REITTI: Miami - San Juan, Puerto Rico - Charlotte Amalie, St. Thomas - Philipsburg, St. Maarten - Miami.

LAIVALLE MENO

Tuosta pitkästä taksin odottelusta ja ylimääräisestä ajelusta johtuen me saavuimme satamaan noin klo 12.30. Systeemi oli sama kuin viimeksi, eli matkalaukut annetaan henkilökunnalle ennen terminaaliin menoa ja ne toimitetaan sitten myöhemmin hyttiin. Celebrity Cruisesin matkalipussa on mukana sivu, jossa on tuo matkalaukkuun nidottava nimilappu hyttinumeroineen.Matkalaukkujen luovuttamisen jälkeen mennään terminaalirakennukseen, jonka kautta laivaan kuljetaan. Me satuimme paikalle hyvään aikaan, sillä jonot olivat vielä varsin lyhyet. Terminaalissa kysyttiin ensin matkaliput ja passit, sen jälkeen pääsi etenemään turvatarkastuksen kautta sisäänkirjaukseen. Terminaalissa on sisäänkirjautumistiskit kansien mukaan eli me menimme tiskille, jossa sisäänkirjautuivat ne, joiden hytti sijaitsee 7. kannella. Tuossa vaiheessa jono oli jo suhteellisen pitkä ja tovin saimme siinä sitten seisoskellakin. Me olimme tehneet Check in:in valmiiksi jo etukäteen netissä, mutta silti jouduimme vielä joitakin lappusia tiskillä täyttämään. Hyttikortit saatuamme pääsimme sitten siirtymään itse laivaan. Kaiken kaikkiaan homma sujui jonosta huolimatta taas näppärästi ja suhteellisen nopeastikin!

Terminaalin kautta laivaan!

Laivaan päästyämme meitä odotivat tervetuliaisdrikit, jotka nautittuamme suuntasimme ensin katsastamaan meidän hytit. Hyteissä piipahtamisen jälkeen me lähdimme heti pikaiselle lounaalle ja pakollisen pelastusharjoituksen jälkeen suuntasimmekin sitten laivan yläkannelle lähtöä seuraamaan ja fiilistelemään!


LAIVALLA

Meidän hytit sijaitsivat siis laivan 7. kannella ja olivat tälläkin kertaa erittäin hyvät! Ero Royal Caribbeaniin oli se, että täällä omalla parvekkeella ei saanut lainkaan tupakoida. Huonopuoli meidän hyteissä oli se, että ne olivat aivan ensimmäiset hytit keulassa ja tämän vuoksi myös merenkäynnistä johtuva keinuminen tuntui siellä huomattavasti enemmän kuin muualla laivassa. Ensimmäisenä meripäivänä merenkäynti olikin erittäin kova ja tuolloin myös meteli oli välillä kova aaltojen keulaan iskeytyessä. Meidän porukasta kaksi tulikin tuona päivänä merisairaiksi ja tiedoksi muillekin, että tarvittaessa laivan respasta saa ilmaiseksi pahoinvointilääkkeitä ja kertoivat myös vihreän omenan auttavan.

Meidän hytti.Tällä reissulla käytännöt olivat osin samat kuin aiemmalla Royal Caribbeanin risteilyllä, mutta erojakin löytyy, joten hytteihin iltaisin jaettavat lehdet on tärkeä lukea tarkkaan! Lehtisistä löytyy myös kaikki päivän ohjelmat, aukioloajat, säätiedote, illan pukukoodi ym. hyödylliset tiedot.

Kovasti kaikki aina kyselevät, että mitä tuolla risteilyllä voi tehdä ja miten siellä saa ajan kulumaan, ja tässä nyt kuvat parista sivusta päivän lehtisistä ohjelmineen.Celebrity Reflection on suhteellisen uusi laiva, sillä se on valmistunut loppuvuodesta 2012. Laivalla kaikki näyttikin edelleen uudelta ja hienolta! Tällä laivalla ei ollut lainkaan varsinaista kävelykatua, vaan laivan keskellä oli eräänlainen aukio, jonka ympärillä kaupat, Casino, respa, osa baareista ym. sijaitsivat useassa kerroksessa. Iltaisin aukiolla oli ohjelmaa, kuten tanssia. Tässä otoksia tuolta aukiolta ympäristöineen.Kirjasto.Ostoskatua.Juhlalaukun formal -iltoja varten ehtii ostaa vielä laivaltakin!

Taidettakin voi laivalta ostaa!

tai uuden kameran.

Jos kaipaa jännitystä elämään ja taskun pohjalla on ylimääräistä!Päiväohjelmaa pingiksen muodossa.

Mukava ja tyylikäs oleskelupaikka.

Pakko laittaa kuva vessastakin kun olivat niin hienot!

Laivan yläkansilta löytyivät uima-allasalueet baareineen ja ravintoloineen. Uima-allasalueita oli kaksi; yleinen ja katettu vain yli 16-vuotiaille sallittu alue. Yleisellä altaalla oli päivisin erilaista ohjelmaa ja kisailuja. Aurinkotuoleja kansilla oli todella paljon ja omat vierekkäiset tuolit löysimme aina helposti. Säiden suosiessa altaalla tuli viettettyä meripäivinä paljon aikaa ja viihtyi siellä moni muukin. Meripäivinä itse uima-altaissa olikin ruuhkaista muuten, mutta katoksen alla ollut vain aikuisille tarkoitettu allas oli pääosin tyhjä ja me kävimmekin sitten mieluummin siellä pulahtelemassa. Myös porealtaat tulivat pariin otteeseen testattua.


Laivan kapteeni Peppas seuraamassa lentopallopeliä miehistö vastaan matkustajat.Aikuisten allasalue.

Baareja alueella oli kaksi ja juomia tarjoillaan koko ajan myös suoraan aurinkotuoleille, joten tiskille asti ei ole itse pakko jaksaa... Allasalueen Mast Grill -ravintolasta sai auringonoton lomassa hampurilaisia, hodareita ja ranskalaisia. Hyviä olivat ja kuuluivat matkan hintaan!Juustohampurilainen, nam!

Yläkansilla laivan perässä oli nurmialue, josta sai maksua vastaan vuokrata itselleen oman pienen eräänlaisen oleskelualueen ruokailuun ym. ajanviettoon. Hauskoilta näyttivät, mutta meillä ei ollut tarvetta alkaa moisista erikseen maksamaan. Samalla nurmialueella sijaitsivat myös hauskat jättituolit, joissa sai loppulomasta käydä istuskelemassa!

Aivan laivan perästä löytyi lisäksi myös Sunset Bar, joka oli yksi lempipaikoistani koko laivassa. Baari oli tyylikäs ja rauhallinen sekä näköalat upeat!

Drinkkivinkki jäätelön ja suklaan ystäville (ja on siinä paljon alkoholiakin!): Mudslide, älyttömän hyvää!Nyt kun päästiin drinkkien pariin, jatketaan laivan baareilla sekä juomilla... Me saimme risteilyn varauksen yhteydessä tarjouksena ilmaisen Classic -juomapaketin. Tämän juomapaketin me upgreidasimme jo heti ensimmäisenä päivänä Premium -juomapakettiin, jolle tuli näin lisähintaa 80 dollaria/hlö koko viikolle. Tuon hyvän tarjouksen ja edullisen upgreidauksen johdosta, me saimme siis koko viikon juoda lähes kaikkea mahdollista vain tuolla 80 dollarin maksulla! Tässä kuva juomapakettien esitteestä, jossa myös sisällöt ja hinnat näkyvät.
Baareja laivalla olikin sitten joka lähtöön ja tuossa aiemmin tulikin jo esiteltyä Sunset Bar sekä allasbaari. Ihan kaikissa baareissa me emme edes ehtineet käydä, mutta tässä muutama sananen ja kuvia niistä, jotka tutummaksi tulivat.

Martini Bar; tämä oli todella hieno sekä tyylikäs ja baaritiski jännästi jäädytetty! Itse en todella aiemmin ollut mikään martinien ystävä, mutta baarimikko teki sen verran hyvän vadelmamartinin, että pakko on kyllä googlesta alkaa ohjeita etsimään!Michael's Club olutbaari; täällä tuli parina iltana istuskeltua. Valikoimiin kuului muistaakseni noin 50 olumerkkiä ja baarista sai kyllä muitakin juomia. Myöhemmin illalla mukavan rauhallinen paikka ja lisäksi hauska baarimikko! Risteilyn viimeisenä iltana tiskillä itsekseen istuskellut tuntematon herrasmies halusi tarjota meille pullon belgialaista olutta, jonka tarjoilija ihan yllättäen pöytäämme toi ja kertoi ko. miehen sen meille tarjoavan. Tästä ensin hieman hämmennyimme, sillä eipä ole Suomessa vastaavaa tilannetta vielä eteen tullut! Hämmennyksestä selvittyämme siirryimme kohteliaasti tiskille miehen kanssa jutustelemaan. Mies oli New Yorkista ja oikein kiva tyyppi, joka taisi olla juttuseuraa vailla!Tämän se tuntematon New Yorkin mies meidän pöytään lähetti!

Tässä vähän valikoimaa ja hintoja.
Casinon baari; pelaamassa emme käyneet, mutta tämä oli sopivasti ostoskadun varrella!


Sky Observation Lounge; sijaitsi kannella 14, päivisin hienot näkymät, iltaisin toimitti yökerhon virkaa. Joinain iltoina myös karaokea, mutta tällä kertaa taso oli sen verran huono, ettei esityksiä valitettavasti kauaa kuuntelemaan kyennyt. 

Cafe al Bacio; Täällä nautittiin laivan tervetuliasdrinkit, muutoin kävimme vain tiskiltä vettä huoneeseen ostamassa. Nuo herkut kyllä näyttivät hyviltä, mutta ilmeisesti meillä oli koko ajan vatsat tarpeeksi täynnä kun emme noita maistamassa käyneet...?
Tässä siis pieni baarikatsaus... tähän loppuun vielä lista laivan baareista aukioloineen.
Juomista pääsemmekin sitten sujuvasti ruokaan, joka näillä reissuilla ainakin itselle näyttelee hyvinkin suurta roolia. Tälläkin kertaa risteilyllä oli ruokien suhteen täysihoito eli ne kuuluivat jo matkan hintaan. Lisäksi laivalla on useampi lisämaksullinen ravintola, mutta me emme kokeneet niissä tarvetta käydä, vaikka ne varsin mielenkiintoisilta ja houkuttelevilta vaikuttivatkin. Me päätimme kuitenkin jättää nuokin rahat sitten Miamin ravintoloihin tuhlattavaksi.

Aamupalalla me kävimme laivan seisovassa pöydässä Oceanview Cafessa. Aamupala oli hyvä, runsas ja tarjolla lähes kaikkea mahdollista. Oma suosikki oli jälleen kerran tilauksesta valmistettu munakas sekä tuoreet croissantit!  Aamupalaan kuuluivat tavalliset kahvit ja mehut. Itse join maksullista cappuccinoa ja tuorepuristettua mehua, kun ne myös tuohon juomapakettiin kuuluivat. Oceanview Cafen yhteydessä toimii il Secondo Bacio baari, josta nuo maksulliset juomat saa pöytään tarjoiltuna tai itse tiskiltä hakemalla. Ja mikäli alkoholia kaipaa jo aamusta, saa tuosta baarista sitäkin. Tunnustan, että loman kunniaksi tuli yhtenä aamuna tilattua myös yksi Mimosa!


Lounaalla me kävimme kaksi kertaa tuossa aiemmin esitellyssä Mast Grillissä altaalla, kaikkina muina päivinä seisovassa pöydässä. Myös lounaalla tarjonta oli runsas ja ns. perusruuan lisäksi tarjolla oli mm. intialaista, aasialaista, meksikolaista ja italialaista. Ruokaa löytynee siis jokaisen makuun! Ruuista ainakin pastaa ja aasialaista sai annoksina oman tilauksen mukaan valmistettuna.

Seisovasta pöydästä ruokaa saa läpi koko päivän, me kävimme siellä syömässä myös yhtenä iltana ja ruoka oli todella hyvää. Tässä vielä pieni kuva Oceanview'n päivän tarjonnasta.Laivan pääruokasali on nimeltään Opus ja siellä nautitaan tuo matkan hintaan kuuluva a la carte illallinen. Ruokasali oli todella hieno ja kyllä siellä hyvin kelpasi viikon illallistaa!  Ruokasaliin voi tehdä varauksen niin, että syö joka päivä samaan aikaan joko klo 18.30 tai 20.30 kattauksessa ja tällöin käsittääkseni saa myös joka ilta istua samassa pöydässä (näin ainakin oli edellisellä risteilyllä ja ymmärsin että näin täälläkin). Me valitsimme tällä kertaa vaihtoehdon, että menemme syömään juuri silloin kuin haluamme. Tällä systeemillä vapaata pöytää joutui aina jonkun aikaa odottamaan, mutta yllättävän nopeasti se pöytä kuitenkin aina löytyi. Me myös siten istuimme joka ilta eri pöydässä. Ruokalistoja ravintolassa oli kaksi; toinen oli joka päivä sama ja toinen vaihtui joka ilta, listoilta sai myös tilata ristiin. Opuksen illalliseen kuului alkuruoka, salaatti tai keitto, pääruoka ja jälkiruoka, syötävää siis riitti! Itse söin melkein joka ilta pääruuaksi jonkun pihvin ja olin ruokaan todella tyytyväinen! Mies taasen kokeili rohkeammin, mutta ei ollut aina niin tyytyväinen kuin minä. Miehen ehdoton suosikki oli gazpacho -keitto, josta tykkäsi niin paljon, että pyysi saada samanlaisen vielä jälkiruuaksi. Tarjoilijaa tämä kovasti nauratti ja lupasi kysyä keittiöstä vieläkö soppaa saa, ja kyllähän sitä sai!


Se kuuluisa gazpachokeitto.


Illan pukukoodi kerrotaan hyttiin jaettavissa lehtisissä ja tällä risteilyllä formal -iltoja, jolloin pukeudutaan paremmin, oli kaksi. Me jouduimme noista ensimmäisen jättämään väliin, kun mies ja kaveri kärsivät sen verran pahasta merisairaudesta, ettei juhlinta varsin ollut ensimmäisenä mielessä. Tuona iltana me kävimme pikaisesti ihan perusvaatteissa seisovassa pöydässä syömässä. Toisena formal  -iltana mekin sitten pääsimme pukeutumaan paremmin. Itselläni oli päällä juhlavampi pikkumusta tyyppinen mekko ja miehellä tummapuku, näillä pärjäsi oikein hyvin. Muina iltoina siistit perusvaatteet riittävät ja miehillä tulee olla pitkät housut (farkut käyvät hyvin).

Iltaisin laivalla oli paljon erilaista ohjelmaa ympäri laivan. Aikaerosta johtuen me emme tälläkään kertaa paljoa valvoa jaksaneet ja siten esimerkiksi laivan teatterin kaikki esitykset jäivät näkemättä. Yhtenä iltana kävimme kuitenkin katsomassa stand up -shown, joka oli todella hyvä. Show oli K-18 ja sisältökin sitten se mukaista...Nyt taitaa olla laiva aika lailla esitelty ja ennen satamiin menoa muutamia yleisiä ja käytännön asioita laivalta... Ensin vaikkapa ostoksiin. Laivan kaupoissa myydään mm. matkamuistoja, kelloja, laukkuja, alkoholia, tupakkaa, vaatteita, kosmetiikkaa, leluja ja koruja (sekä rihkamaa että aitoja). Laivalla ostokset ovat verovapaita, joten tuotteet ovat halvempia kuin maissa. Itse ostin tällä kertaa Guessin aurinkolasit, jotka maksoivat 54 dollaria. Mies osti Invictan kellon hintaan 125 dollaria. Myös itselläni oli hakusessa uusi kello, mutta jostain syystä laivalla oli paljon suurempi valikoima miesten kelloja ja itselle mieluisaa kelloa ei täältä vielä löytynyt. Toisen kellon ja hienon rannekorun ostimme kotiin tuliaisiksi kiitokseksi koiriemme hoitajille; nuokin olivat hyvässä tarjouksessa, mutta lahjoja kun ovat, niin ei hinnoista sen enempää... Tupakoitsijoille tiedoksi, että kartonki Marlboroa maksoi 34 dollaria eli sekin halvempaa kuin maissa. Kuvia laivan ostoskadusta olikin jo tuolla alussa, tässä vielä yksi "kellotiskiltä"Celebrity Reflection on pääosin savuton laiva ja tupakkaa sai siten polttaa vain muutamassa paikassa. Tupakkapaikat sijaitsivat kansilla 5 ja 14, myös allasalueen Mast Barissa ja Sunset Barissa sai polttaa. Täällä ei myöskään hyttien omilla parvekkeilla saanut polttaa, mikä itseäni tupakoitsijana kyllä hieman ärsytti. Käytännössä hytistä kuitenkin pääsi ihan nopeasti esim. tuonne 5. kannen tupakkapaikalle tarpeen niin vaatiessa.

5. kannen tupakkapaikka, keinutuolit oli kivat!


Alkumatkan kovaa tuulta lukuunottamatta sää oli koko risteilyn ajan erinomainen; aurinko paistoi ja lämpöä riitti! Tuona tuulisenakin päivänäkin ilma oli lämmin ja päivä tuli vietettyä altaalla. Sen verran kova tuuli kuitenkin oli, että aurinkotuolit olivat kiinnitetty toisiinsa köysin ja kaikista tavaroista oli pidettävä hyvin kiinni! Tuon matkatovereiden merisairauden uskomme johtuvan hyttiemme sijainnista, sillä me tosiaan vietimme tuon päivän altaalla ilman mitään oireita ja merisairaus iski vasta hytissä otettujen päiväunien aikana. Keulassa sijainneissa hyteissä laivan keinunta tuntui paljon enemmän kuin muualla laivassa.

Celebrity Cruises on Royal Caribbean Cruisesin Premium -brändi. Celebrity Reflectionin ollessa uusi laiva, oli siellä luonnollisesti kaikki uutta ja todella hienoa, ja siten joitakin asioita ei ehkä ole reilua verrata. Selkeä ero oli kuitenkin ainakin pääruokasalissa tarjotussa ruuassa; valikoimaa oli enemmän ja ruoka paljon parempaa. Celebrity onkin saanut paljon kehuja juurikin ruuasta. Mukavaa oli myös se, että seisovassa pöydässä juomat tarjoiltiin pöytiin ja palvelun taso oli muutenkin parempaa.

Kaiken kaikkiaan Celebrityn yleisilme oli hienostunut, kaikki oli erittäin korkeatasoista ja meno hillitympää kuin Royal Caribbeanilla. Lapsia tällä risteilyllä näkyi vain muutamia ja mielestäni laiva olikin enemmän aikuisille suunnattu. Celebrityllä matkustajien keski-ikä onkin 48-vuotta, mikä on käsitykseni mukaan korkeampi kuin yleensä. Tämä oli meilläkin tiedossa, mutta terminaalissa laivaan mennessä tuli kyllä hetki ihmeteltyä muita matkustajia, jotka olivat melkein kaikki ainakin 30 -40 vuotta, tai paremminkin 40 -50 vuotta meitä vanhempia! Laivaan sitten sisään päästyämme näimme ettei tuo terminaalin tilanne ollut koko totuus, vaan paljon oli paikalla myös nuorempia eläkeläisiä, keski-ikäisiä ja jonkun verran meidänkin ikäistä porukkaa. Meitä nuorempaa väkeä ei kuitenkaan juurikaan näkynyt. Mainittakoon tässä yhteydessä myös se, että kaikki kanssamatkustajat laivalla olivat todella kohteliaita ja ystävällisiä; hississä aina tervehdittiin ja usein kohdatessa toivoteltiin myös amerikkalaiseen tyyliin kaikkea mahdollista hauskasta illasta turvalliseen kotimatkaan! Muut matkustajat olivatkin tällä kertaa lähes kaikki amerikkalaisia eikä tunnelma ollut niin kansainvälinen kuin Royal Caribbeanilla. Suomalaisia näimme yhden pariskunnan verran. Laivan kapteeni tuli tällä kertaa Kreikasta.

Käytännön eroja edelliseen risteilyyn oli se, että täällä kelloja siirrettiin kerran tunnilla eteen ja toki sitten myös kerran taakse päin. Tällä kertaa hytteihin ei myöskään ainakaan meille jaettu noita juomarahaseteleitä henkilökohtaisesti annettavaksi. Ilmeisesti homma sitten hoidettiin vaan varustamon sisällä.SATAMAT

Satamiin laivasta poistutaan laivan kannelta kaksi. Maihin mentäessä hyttikortit leimataan, kuin myös takaisin tullessa. Tällä kertaa satamissa piti hyttikortin lisäksi olla myös kuvallinen henkilöllisyystodistus, joka aina myös takaisin tullessa katsottiin. Passit siis tarvitsee satamiin mukaan! Laivaan satamasta palatessa on edessä turvatarkastus ja tavarat läpivalaistaan. Tälläkin kertaa niin laivasta poistuminen kuin takaisinkin tulo sujuivat jouhevasti.

Celebrityn palvelu oli Premium tasoa myös satamalaiturissa!
Risteilyn ensimmäinen satama oli Puerto Ricon San Juan, jonne saavuimme kovasta tuulesta johtuen kaksi tuntia myöhässä eli noin kello 17.00. Tämä oli harmi, sillä pian satamaan saavuttuamme tuli jo pimeä eikä siellä pimeydessä sen kummemmin innostanut kaupunkia lähteä tutkimaan. Todella mukavaa olisi myös ollut nähdä nuo värikkäät ja kauniit talot ihan päivänvalossa. Satamassa me sitten ainoastaan kävimme drinkeillä ja hieman kiertelimme paikkoja ja kauppoja, kunnes suuntasimme takaisin laivaan illalliselle jo hyvissä ajoin. San Juanista ei siis juuri kerrottavaa ole, mikä on todella harmi sillä kaupunkiin olisi ollut kiva tutustua paremminkin.

Maata näkyvissä!Satamalaituri.

Colon Plaza ja Kolumbuksen patsas.

Old San Juanin kauniita taloja.
Puerto Ricon jälkeen saavuimme heti seuraavana aamuna ajoissa Yhdysvaltain Neitsytsaarille Charlotte Amalieen St. Thomakselle. Tänne meillä oli jo etukäteen varattuna laivayhtiöltä Fastcat katamaraaniretki, jolle lähdimme heti yhdeksältä aamulla. Satamassa retkien järjestäjät odottivat matkustajia heti laivan ulkopuolella ja sieltä mekin etsimme oman retkemme porukan.

Laiva satamalaiturissa.

Meidän retken järjestäjiä. 

Katamaraanimme lähti samasta satamasta pienen kävelymatkan päästä. Menomatkalla kyyti merellä oli sen verran kovaa, että me keulassa istuneet saimme samalla oikein kunnon suihkun veden ryöpsähdellessä laivaan. No, hauskaa oli ja kamerakin säilyi kuivana pyyhkeen sisällä! Epäselväksi jäi, kasteliko kapteeni meidät tahallaan vai oliko merenkäynti oikeasti vain niin kovaa.

Katamaraani

ja sen kapteeni.Retken ensimmäinen pysähdys oli jonkun pienen saaren edustalla, johon pysähdyimme snorklaamaan. Paikka oli snorklaukseen todella hyvä ja näimme mm. kilpikonnia, rauskuja ja paljon hienoja pienempiä kaloja. Snorklaukseen oli myös hyvin aikaa ja veikkaisin, että tunnin verran saimme merenelämää ihmetellä ennen matkan jatkamista. Paikalla oli samaan aikaan myös pari muuta snorklausporukkaa, mutta hyvin mahduimme sekaan.

Snorklauksen jälkeen suuntasimme Water Islandille, joka niin ikään on yksi Yhdysvaltain Neitsytsaarista. Tuolla meillä oli tunnin verran vapaata aikaa ja me käytimme sen uimiseen sekä retken hintaan kuuluneen hyvän rommijuoman nauttimiseen! Saari oli kaunis ja siellä olisi helposti viihtynyt pidempäänkin!

Water Islandin jälkeen olikin jo aika lähteä takaisin satamaan. Koko reissu kesti neljä tuntia, mutta pidempäänkin olisi ollut ihanaa olla. Me olimme kuitenkin ihan tarkoituksella varanneet lyhyemmän retken, jotta ehdimme vielä Charlotte Amalien kaupunkiinkin tutustua. Tämä retki oli kyllä minulle koko matkan paras juttu, ja lämpimästi suosittelen retkeä myös muille snorklauksen ja rantaelämän ystäville!

Katamaraani siis palautti meidät takaisin satamaan ja sieltä otimme taksin keskustaan. Taksit olivat täällä  avonaisia ja muistuttivat enemmänkin pieniä busseja. Jos nyt en ihan väärin muista, niin taksimatka satamasta keskustaan maksoi 4 dollaria/hlö suuntaansa. Keskustassa me kävimme ensin jossakin baarissa istuskelemassa ja sen jälkeen kiertelimme kauppoja. Kaupoista suurin osa myi timanttikoruja, joita saa täältä verovapaasti. Itsekin kävin parista liikkeestä hintaa kysymässä ja korut olivat lähes puolet halvempia kuin Suomessa. Mitään en tällä kertaa itse ostanut, mutta kauppojen määrästä päätellen, amerikkalaiset taitavat ostaa niitä oikein urakalla! Aikamoisilta näyttivät myös timantit amerikkalaisten kihlasormuksissa ja itse sain varmaankin tästä johtuen kaupoissa kovasti selitellä miksi etsin sormusta vain 0,20ct timantilla ja että miksi ihmeessä haluan niin pienen! Mitään muutakaan ostettavaa St. Thomakselta ei mukaan tarttunut. Mukavaa oli Charlotte Amalien keskustakin nähdä, mutta mitenkään ihmeellinen se ei ollut ja varmaankin siinä aika lailla kolmen jälkeen me palasimme jo takaisin laivaan lounaalle.

Paikallisia takseja.

Näkymää matkalla keskustaan.

Takaisin laivaan!

Kolmas ja viimeinen risteilyn satama oli Philipsburg St. Maartenilla, joka kuuluu Alankomaille. St. Maartenilla satama oli kivan näköinen ja meidän laivan lisäksi laituriin ankkuroi kolme muutakin risteilijää samana päivänä.Vähän perspektiiviä laivojen kokoon!


St. Maartenilla sijaitsee se kuuluisa lentokenttä, Princess Juliana International Airport, jonne koneet laskeutuvat aivan yleisen rannan ja ihmisten yli. Rannalla voi myös seurata tien toisella puolella kiitoradalta lentoon lähteviä koneita. Tuon rannan nimi on Maho Beach ja se on yksi paikoista, jonka olen aina halunnut nähdä! Niinpä me heti aamusta saarelle päästyämme otimme taksin ja hurautimme tuolle rannalle. Taksimatka kesti ehkä noin puolisen tuntia ja maksoi jotain 30- 40 dollaria meiltä neljältä. Rannalla on baari, Sunset Bar, josta saa ruokaa, juomaa sekä vuokrata aurinkotuoleja. Baarilla on myös surffilauta, josta kaikki saapuvat lennot aikatauluineen näkee. Kaikkein suurimmat koneet laskeutuvat St. Maartenille vasta iltapäivällä, mutta koska olin netistä etukäteen lukenut, että saarella on iltapäivällä erittäin kovat ruuhkat ja laivalle takaisin saattaa tulla kiire, päätimme me mennä paikalle jo aiemmin. Aamupäivästä kentälle laskeutui muutama pienen pieni kone, mutta myös pari ihan kohtuullisen kokoista matkustajakonetta. Kentältä taasen lähti parin pikkukoneen lisäksi yksi American Airlinesin ja yksi toisen yhtiön isompi kone. Rannalla oli paljon muitakin ihmisiä ja hauskaa oli seurata myös yleistä toimintaa aina koneen lähestyessä ja kaikkien kaivaessa kameroitaan esiin! Lentokoneiden bongauksen välissä rannalla voi viettää myös ihan tavallista rantapäivää ja itsekin kävin välillä uimassa. Aallokko rannalla oli suhteellisen iso, joten varovainen piti olla. Maho Beach ei tuottanut pettymystä ja onnellinen olen, että paikan näin. Takaisin keskustaan me lähdimme puolen päivän maissa kun laskeutuvissa koneissa alkoi pidempi tauko. Alueella on hyvin takseja, joten kyydin saaminen takaisin kaupunkiin ei ollut vaikeaa.

Sunset Bar.

Huom naiset! Yläosattomissa juot ilmaiseksi!Sieltä se tulee!

American Airlines lähdössä.Philipsburgin keskusta oli oikein mukavan näköinen ja henki Karibian tunnelmaa. Kaupat olivat täälläkin pääosin timanttikorukauppoja eikä mitään ostettavaa mukaan tarttunut. Keskustassa on myös iso ranta, mutta siihen ei päivää varmasti viettämään kannata jäädä, sillä saarelta löytyy monia paljon hienompiakin rantoja. Parin tunnin kaupungilla kiertelyn jälkeen me suuntasimme jälleen takaisin laivaan ja lounasbufeen ääreen! Me kaikki neljä olimme samaa mieltä siitä, että St. Maartenille voisi palata uudelleenkin; saari vaikutti kivalta ja suurin osa siitä jäi vielä näkemättä.

Joulutunnelmissa oltiin jo täälläkin.

Hope so too!

Tällaisia risteilykokemuksia tällä kertaa... Kerrottavaa risteilyltä on niin paljon, että jotain ollennaista saattoi tästä jäädä puuttumaankin, joten jos jotain tulee mieleen, kysykää rohkeasti! Celebrityä voin varustamona lämpimästi suositella! Ainoa haittapuoli varustamossa on selkeästi korkeammat hinnat, joten tarjouksia kannattaa katsella! Ja selväähän se tietysti on, että korkeammasta tasosta joutuu myös maksamaan korkeamman hinnan. Muista Celebrityn laivoista minulla ei ole kokemuksia, mutta tämän kokemuksen perusteella Reflectionista, suosittelisin lapsiperheille ennemmin Royal Caribbeanin laivoja. Satamista sanottakoon, että tällä itäisellä reitillä satamat olivat meille paljon mieluisammat kuin aiemmalla läntisen Karibian risteilyllä. (Tuolloin toki säätkin vaikuttivat asiaan ja kovasti odotettu Caymansaarten pysähdys jäi kokonaan väliin.)

Risteilyn jälkeen meillä oli lomaa jäljellä vielä viiden yön verran Miami Beachillä. Tämä oli oikein hyvä ratkaisu, sillä risteilyn päättyminen ei juurikaan harmittanut, kun edessä oli vielä paljon koettavaa ja monta aurinkoista päivää Floridan lämmössä!


5 YÖTÄ MIAMI BEACH


Miami Beachillä me majoituimme The Palms Hotel & Spa hotellissa South Beachin pohjoispäässä. Hotelli oli hieno ja sen yleiset tilat olivat siirtomatyyliset.Hotellin huoneet olivat puolestaan hyvin modernit. Huone oli tilava, tyylikäs ja muutenkin olimme siihen erittäin tyytyväisiä. Sänky oli tietenkin jenkkikokoa ja tällä kertaa myös erittäin korkea; näin pienenä ihmisenä sänkyyn joutui melkeinpä kiipeämään! Mukavaa oli se, että huoneesta löytyi teen- ja kahvinkeittovälineet ja hotellista sai aamuisin ilmaiseksi päivän lehdet (Miami Herald ja New York Times). Näinpä me aloitimme päivämme aina kahvin ja teen sekä lehtien parissa sängyssä makoillen! Plussaa huoneessa oli myös erillinen wc ja kylpyhuone sekä sadesuihku. Miinusta hotelli saa siitä, että huoneen siivous ei ollut neljän tähden hotellin tasoa. Huoneet siivottiin vasta myöhään päivällä ja minun mielestäni hieman liian suurpiirteisesti. Myös noita kahvitarvikkeita jouduimme itse pyytämään lisää. Ja sitten varoituksen sana minibaarista: Hotellin minibaari toimii automaattisesti ja mikäli poistat kaapista jonkun tuotteen, lisää kaappi sen automaattisesti laskuusi, jos et laita sitä takaisin paikoilleen 30 sekunnin kuluessa. Me emme tätä tajunneet ja tietysti säilytimme kaapissa omia juomiamme ym. Yllätys olikin sitten lähtöpäivänä suuri, kun kaikenlaisia juomia oli laskuumme lisätty. No, onneksi asia kuitenkin hoitui ihan vaan sanomalla ettemme todellakaan olleet noita juomia ottaneet ja ne poistettiin laskultamme. Muutamia ylimääräisiä sydämenlyöntejä asiasta kuitenkin aiheutui!Mieluisaa lukemista sunnuntaiaamuun! Tunnustan, että otin lehden kotiin mukaan matkamuistoksi!

Tällä kertaa me halusimme Miamissa majoittua hotellissa, jossa on myös uima-allas. Onneksi säät suosivat, emmekä maksaneet paremmasta hotellista turhaan. The Palms hotellissa on suuri ja viihtyisä puutarha uima-altaineen ja altaalla tulikin vietettyä aikaa lähes joka päivä. Allasalue oli hyvin tuulelta suojassa ja tuulisinakin päivinä altaalla oli auringossa todella kuuma. Puutarhasta löytyy myös huvimaja häitä varten ja yhdet pääsimme näkemäänkin!

Käynti puutarhaan.Jos etsit paikkaa häillesi...!


The Palms hotelli sijaitsee myös rannalla ja hotellin asiakkaat saavat käyttöönsä aurinkotuolit sekä -varjot ilmaiseksi. Tuulisesta säästä johtuen rannalla oli ajoittain vähän viileämpää, mutta pari kertaa siellä piipahdimme ja meressäkin tuli pulahdettua! Kauniit olivat näkymät!
Mikäli South Beachin alueella haluaa majoittua hotellissa, joka on aivan rannalla, on muista asioista tingittävä. Meidän hotellin lähellä ei esimerkiksi ollut kävelyetäisyydellä kuin yksi vaatimaton ravintola, Subway, pieni marketti ja viinakauppa. Hotellin aamupala oli todella kallis, lähemmäs 30 dollaria, eikä se kuulunut huoneen hintaan. Me kävimmekin sitten aamupalalla muualla ja niinä aamuina kun emme heti halunneet kauemmas lähteä, kävimme kerran Subwayssa ja kerran tuossa pienessä ravintolassa. Kerran myös ostimme Walmartista täytettyjä patonkeja huoneeseen mukaan aamupalaksi. Hyvin kyllä näinkin pärjäsimme! Hotellilla kaikki oli muutenkin todella kallista ja viimeistään lounasta varten oli lähdettävä kaupungille. Matkaa hotellilta oli South Beachin keskustaan ehkä parisen kilometriä ja matkan taitoimme yhtä kertaa lukuun ottamatta taksilla. Yksisuuntaisista kaduista johtuen taksimatka Lincoln Roadille maksoi n. 7 dollaria, takaisin pääsimme 5 dollarilla. Hotellin edestä kulkee hyvin myös busseja, mutta koska meitä oli neljä, oli taksilla kulkeminen edullisempaa. Keskustaan pääsee myös kävellen esimerkiksi kaunista rantabulevardia pitkin ja kerran mekin tuon matkan kävelimme, mutta totesimme, että matka oli hieman turhan pitkä jatkuvasti kävellen taitettavaksi. Drinkit hotelilla maksoivat huikeat 15 dollaria, joten niitä ei ihan samaan tahtiin voinut siemailla kuin laivalla; yhden ainoan raaskin ostaa. Korkeista hinnoista johtuen me kävimme yhtenä päivänä myös läheisessä viinakaupassa ja marketissa ostoksilla ja teimme altaalle termosmukeihin omat drinkkimme! Tuo viinakauppa oli aika rähjäisen näköinen ja hetken aikaa mietimme, uskaltaudummeko sisään menemään... Sisään sitten mentiin ja vastaanotto olikin lämmin; myyjä totesi "Welcome home!". Oikeassa paikassa siis oltiin;) Tässä pari kuvaa keskustaan johtavan rantakadun varrelta, maisemissa ei ollut valittamista!

Me olimme hotelliin oikein tyytyväisiä, ainoastaan sijainti olisi voinut olla hieman parempi, mutta tämä meillä toki oli jo etukäteen tiedossa. Suosittelen muillekin, mikäli olette valmiita päivittäin taksilla/ bussilla kulkemaan.

Hotellin kotisivu: http://www.thepalmshotel.com/


Altaalla makoilun lisäksi tuli South Beachillä paljon kierreltyä myös kaupungilla ja tällä kertaa viihdyimme hyvin Lincoln Road Mall:in liepeillä. Lincoln Road Mall on kaunis ulkoilmaostari tai paremminkin kuvattuna suuri ostoskatu kauppoineen ja ravintoloineen. Täällä pääsinkin taas hyvin shoppailun makuun ja rahaa paloi etenkin Guessin liikkeessä, jossa oli hyvät alennukset; toisina päivinä koko kaupan valikoima kelloja lukuun ottamatta oli -40% alennuksessa, toisina päivinä sai yhdestä tuotteesta -50% jos osti yhden normaalihintaisen tuotteen. Kaupasta mukaan lähtikin sitten laukku, kello ja t-paitoja sekä itselle että miehelle. Ja mainittakoon että kellosta jouduin maksamaan ihan normaalin hinnan, mutta se maksoi siltikin ainoastaan 75 dollaria eli noin 55 euroa, huimasti halvempaa kuin Suomessa! Lincoln Roadilla tuli useana päivänä myös syötyä ja lounasaikaan monessa paikassa oli hyvät tarjoukset, sillä päiväsaikaan kadulla on huomattavan paljon hiljaisempaa kuin illalla ja siten kilpailu asiakkaista on kovempaa. Ravintoloilla on listat ja hinnat hyvin ulkona esillä ja vertailu ehdottomasti kannattaa ennen lopullisen valinnan tekemistä. Ja tärkeää on muistaa, että hintoihin lisätään aina lopuksi myös verot ja pakolliset tipit, joten listassa oleva hinta ei ole lopullinen! Tämä on ehdottomasti ärsyttävin puoli Amerikan matkailussa! Tässä kuvia Lincoln Roadilta:Ostarilta löytyy myös kirkko.

 South Beachillä ollessa on pakko tietysti käydä myös kuuluisalla Ocean Drive rantakadulla. Edellisellä Miamin reissulla tuo katu tuli kuitenkin koluttua sen verran läpikotaisin, että tällä kertaa vain pari kertaa piipahdimme sen varrella. Myös Ocean Drivelta löytyy aiemminkin mainitsemani Johnny Rockets hampurilaisravintola ja rakennuksessa, jossa ravintola sijaitsee, on kuvattu kohtaus Scarface elokuvaan, joten ravintola on nähtävyys sinänsä. Me kävimme samassa ravintolassa myös aiemmalla reissulla, mutta tuolloin olimme vielä sen verran sivistymättömiä ettemme tuota asiaa tienneet. Tällä kertaa paikkasimme asian ja syömisen lisäksi tuli myös räpsittyä kuvat kuuluisista portaista. Muuten Ocean Drivella hinnat ovat todella korkeat, joten ruokailut ja juomingit kannattaa pääosin hoitaa muualla. Tässä joitakin kuvia tältä matkalta, mutta ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa myös aiemman reissun kuvat, joista saat paremman käsityksen alueesta ja hienoista rakennuksista.
Vähän erilainen kärry kiertoajelulle!
Ocean Driveltä muutaman kadun päästä sijaitsee Washington Avenue, jossa hinnat ovat paikoin jo puolet Ocean Drivea halvemmat. Washington Avenuelta löytyi tällä kertaa yksi matkan hauskimmista ja parhaista ruokapaikoista; Deco Sandwiches & Burgers. Hauskan paikasta teki ennennäkemättömän energinen ja hassu tarjoilija ja myös ruoka oli oikein hyvää ja edullista! Suosittelen, jos nurkille satutte. Ravintolan löytänee helposti sillä se sijaitsee aika lailla kuuluisaa Miami Inkin Love Hate Tattoo Studiota vastapäätä.

Hieno posti!

Tällä kertaa kukaan ei ottanut tatuointia.

Hyvää oli!

Washington Avenuelta löytyy myös Five Guys, jossa Obamakin kuulemma käy.  Me emme käyneet, koska ravintola ei näyttänyt sisältä kovinkaan houkuttelevalta...

Washington Avenuen varrelta löytyi myös meille ihan uusi tuttavuus; Espanola Wayn ravintolakatu, jossa kävimme syömässä viimeisenä iltana. Ravintolakatu oli todella tunnelmallinen ja siellä olisi ollut mukavaa syödä useamminkin mikäli vain olisimme ehtineet. Kadun varrella on useita ravintoloita ja me päädyimme syömään Pepe Neroon heillä ollessa parhaimmat tarjoukset. Jos en nyt ihan väärin muista niin saimme alkuruuan puoleen hintaan ja jokin juomatarjous heillä oli myös. Ravintola ei kuitenkaan ollut ihan nappivalinta, sillä alkuruokaa lukuunottamatta ruuassa ei juuri kehumista ollut. En siis erityisemmin voi suositella. Kiitos ravintolan tarjoilijalle kuuluu kuitenkin siitä, että hän oli ensimmäinen, joka ystävällisesti ajatteli tuleviakin luottokorttivelotuksiamme. Miamissa luottokortilla ravintolaskua maksettaessa on pakollinen palveluraha usein jo lisätty laskuun, mutta lisäksi siinä on vielä tyhjäkin kohta, johon halutessaan voi kirjoittaa ylimääräisen tipin summan. Me olimme aina jättäneet tämän kohdan tyhjäksi, mutta tarjoilija neuvoi laittamaan siihen viivan, koska muuten joku voi jälkikäteen lisätä siihen minkä tahansa summan. Tärkeä ja rahanarvoinen neuvo siis!

Espanola Way tästä vasemmalle.

Ravintola Pepe Nero.Alkuruoka oli hyvää...

pääruoka ei erityisemmin maistunut.

Auringossa makailun, ruuan, juoman ja shoppailun lisäksi myös urheilu on oleellinen osa Amerikan matkaa, ainakin jos matkaseuraan kuuluu kaksi urheiluhullua miestä! Me kävimme seuraamassa sekä Miami Dolphinsien että Miami Heatin pelejä. Näistä ensimmäisen eli Dolphinsien pelin me kävimme katsomassa Duffy's Sport Grillissä, https://www.duffysmvp.com/ North Miami Beachillä. Matkaa tuonne on South Beachiltä jonkin verran ja taksimatka sinne maksoi yli 50 dollaria. Korkea hinta johtui kuitenkin osin siitä, että taksikuskimme ei tiennyt paikkaa ja ajoi sinne todella huonoa reittiä, vaikka olisimme päässeet suoraan Collins Avenueta melkein perille saakka. Takaisin tullessa reitti oli oikea ja matkan hinta enään vähän päälle 30 dollaria. Dolphinsien peli alkoi sunnuntaina klo 13 ja tuosta kiertoreitistä johtuen me olimme ravintolassa vasta noin varttia yli. Sisään onneksi vielä mahduimme saadessamme viimeisen vapaan pöydän! Pelin katsominen ravintolassa oli oikein hauska kokemus ja kolme tuntia kului nopeasti samalla ruuasta nauttiessa ja välillä hienolla terasilla piipahdellessa. Ravintolan ruoka oli todella hyvää, annokset amerikan malliin enemmän kuin isoja ja lisäksi myös edullisia. Juomia ravintolasta saa aina kaksi yhden hinnalla, joten tuli niitäkin siinä sitten muutama nautittua. Pienoisia epätoivon hetkiä me koimme pelin päätyttyä huomatessamme, ettei alueella liikkunut lainkaan takseja eikä sellaista meille myöskään ravintolasta suostuttu soittamaan. Taksin numeron sen sijaan saimme, mutta turhaa meidän olisi ollut sinne soittaa, kun emme ihan tarkkaan tienneet missä osoitteessa olimme. Kävelimme sitten läheiseen kahvilaan, josta taksi meille ystävällisesti soitettiin. Ilmeisesti taksin tilaaminen puhelimella ei kuitenkaan maassa ole tapana, sillä kahvilan työntekijä oli asiasta hämillään eikä meille soitosta huolimatta sitä taksiakaan ikinä tullut... Lopulta päädyimme läheisen valtatien varteen takseille heiluttamaan, mutta eipä ne olleet halukkaita ko. tien varteen pysähtymään, mikä kovasta vauhdista johtuen oli ihan ymmärrettävää. Meidän onneksemme yksi kuski kuitenkin päätti meidät kyytiin ottaa vaikka taisikin meitä aika hulluina pitää! Taksilla hurautimme sitten vielä läheiseen Walmartiin, jonka kaikki halusimme nähdä. Aika turha reissu kuitenkin oli, sillä ostettavaa ei juuri löytynyt. Hauskaa toisaalta oli nähdä tavallista amerikkalaista arkea. Walmartin edustalla takseja oli saatavilla hyvin ja kotimatkalle takaisin South Beachille pääsimme lopulta onnellisesti melkeinpä suoraan kaupan ovelta.

Terassi.

Kyllä, ravintolassa oli myös uima-allas!


Miami Heatin pelin me kävimme katsomassa ihan livenä American Airlines Arenalla. Pelipäivän ollessa kovin pilvinen, me suuntasimme Downtowniin jo hyvissä ajoin ensin hieman Lincoln Roadilla shoppailtuamme. Taksimatkalla keskustaan Bayside Marketplacen ostarille huomasin yllättäen, että mustat housuni olivat oranssissa maalissa! Ei mitään havaintoa, mistä maali housuihin oli tullut, mutta suurin epäilys kohdistuu rakennustyömaahan, jonka yhdessä kohti ohitimme. Uudet housut oli siis nopeasti saatava ja taksin sopivasti Guessin liikkeen eteen pysähtyessä, ryntäsin sisään housuostoksille. Uudet ja mieluisat housut liikkeestä löytyivät ja huvittavaa tilanteessa oli se, että edellisellä matkalla kävin samaisessa liikkeessä ostamassa ennen Heatin peliä uudet farkut, koska ilma oli niin kylmä, etten omilla housuillani tarennut. Tälläkin kertaa jouduin siis ennen peliä uudet housut Guessista ostamaan, vaikkakin eri syystä. Kalliiksi tulevat nuo pelit meikäläiselle! Puhtaat housut jalkaan saatuani kiertelimme sitten muitakin ostarin kauppoja ja pistäydyimme Hootersissa olusilla. Tuliaisia ostimme Bubba Gump Shrimp Co. -kaupasta, jossa myydään Forest Gump aiheisia tuotteita. Ennen illan peliä kävimme syömässä vielä Chili's ketjuravintolassa, ihan siinä samassa kuin viimeksikin. Ravintolan ruuan olemme useasti hyväksi todenneet ja nyt ravintolalla on myös todella edullinen tarjous; illallinen kahdelle 20 dollarilla. Tarjoukseen sisältyi jaettu alkupala sekä rajoitetun valikoiman mukaiset omat pääruuat. Vaikka tarjoukseen kuuluvien annosten valikoima on rajoitettu, löysimme kaikki mieluisat ruuat ja söimme siis hyvin edullisesti.

American Airlines Arenalle me suuntasimme jo hyvissä ajoin ennen peliä ja mies teki ostoksia fanikaupassa. Liput peliin ostimme jo kotoa käsin netistä ja yhden lipun hinta oli reilut 30 dollaria. Tällä kertaa me matkaseurueen naiset emme olleet valmiita maksamaan lipuista niin paljoa kuin viimeksi ja siksi saimmekin sitten istua katsomossa varsin korkealla ja todella paljon huonommilla paikoilla. Sen verran korkealla nuo meidän paikat tosiaan olivat, että katsomon rappuja kulkiessa teki välillä jo aika pahaakin eikä kaiteista halunnut otettaan juuri irroittaa! Peli tuli kuitenkin noiltakin paikoilta nähtyä ja voittokin kotiin saatiin! Yllättävää, ja pettymys pelissä oli varsin vaisu tunnelma vaikka areena aika lailla täynnä olikin. Vaikeaa sanoa, mistä tuo johtui. Hieman villimmäksi yleisöä hetkeksi sai herra Pitbull, joka kävi ilmeisesi tulevaa areenalla pidettävää uuden vuoden konserttiaan promoamassa ja heitteli yleisön sekaan paitoja. Ihan meidän lähelläkin hän kävi, mutta itselläni ei vielä tuossa vaiheessa ollut mitään käsitystä kuka mies oli ja vasta pelin jälkeen sain tietää herran olleen Pitbull. Höh!Tässä tämä matkakertomus alkaa nyt kokonaisuudessaan olla. Loman loppuosuus Miamissa sujui kaiken kaikkiaan varsin leppoisissa merkeissä! Tällä jälkimmäisellä Miamin osuudella meillä oli tarkoitus käydä myös Orlandon Universal Studioilla, mutta lopulta päädyimme jättämään sen väliin. Asiasta kiinnostuneille tiedoksi, että Miamista järjestetään päivän retkiä Orlandoon ja vapaavalintaiseen teemapuistoon. Bussi Orlandoon lähtee klo 6 aamulla ja matka kestää nelisen tuntia. Aikaa perillä oloon on kuutisen tuntia ja sitten on taas edessä neljän tunnin bussimatka Miamiin. Miamissa näitä retkiä myytiin alimmillaan 145 dollarilla ja hinta sisältää bussilipun sekä pääsylipun yhteen teemapuistoon. Kiva olisi myös Orlandoon ollut lähteä, mutta me siis kuitenkin päädyimme  retken jättämään väliin, koska päivä olisi ollut niin pitkä ja eikä kahdeksan tunnin bussissa istuminen yhden päivän aikana juuri houkutellut. Varmaa on myös se, että Floridaan vielä palaamme, joten uusia mahdollisuuksia tulee kyllä Orlandoonkin mennä.


LOPUKSI

Tällä matkalla kaikki kolme etappia olivat sen verran erilaiset, että tuntui kuin olisi ollut kolmella eri lomalla! Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta kaikki etapit sujuivat enemmän kuin hyvin, paljon tuli uusia kokemuksia ja sääkin suosi läpi loman. Edelleen voin lämpimästi suositella sekä Miamia että Karibian risteilyjä! Hintaa tälle matkalle tuli 2000 euroa/hlö, mikä ei mielestäni ole ollenkaan paha. Risteilylomilla kannattaakin ehdottomasti välttää matkatoimistojen valmiita paketteja, sillä näillä lomilla jos missä, säästää sievoisen summan matkan itse räätälöimällä. Miamiin ei itselläni ihan heti ole tarvetta kolmatta kertaa palata, mutta risteilylle lähdemme varmasti vielä useammankin kerran ja toki myös muut Floridan ja USA:n kohteet kiinnostavat kovasti! Seuraava haave olisi lähteä New Yorkista Bahaman risteilylle, mutta näillä näkymin tuo haave saa ainakin muutaman vuoden odottaa...


Tässä vielä linkki tuohon aiempaan Miamin ja Länsi-Karibian risteilyn matkakertomukseen: USA, Miami ja Länsi-Karibian risteily, joulukuu 2010.


42 kommenttia:

 1. Uusi matkakertomus, jee! :)
  Ihana päästä lukemaan ja fiilistelemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :) Yritän saada valmiiksi niin nopsaan kuin pystyn!

   Poista
 2. Kivaa lukemista taaskin! Tällä kertaa varsin tutut maisemat, itse kun siis eilen vastaavalta reissulta kotiuduimme :)
  Täältä sain hyvät vinkit ja paljon tarpeellista tietoa omaa matkaamme varten. KIITOS!

  Meidänkin reissu Reflectionilla oli todella onnnistunut ja voin suositella kyllä minäkin risteilyä. Eläkeläisiä oli paljon, mutta eipähän heistä mitään haittaa ollut, mukavaa juttuseuraa olisi löytynyt joka välissä jos vaan olisi jaksanut eksoottisesta Suomesta jokaiselle luennoida ;).

  Melkein varasimme jo uuden ensi vuodella, mutta laivan tarjous ei ollut niin ylivertainen, että päätimme tälläkin kertaa hoitaa seuraavankin risteilyn varaamisen Kaleva Travelin kautta (luotan että matkamessuilla on jotain mukavaa tarjolla :).

  Mielestäni parasta risteilyssä oli helppous ja monipuolisuus. Vaikka voisi ajatella, että miten jaksaa olla viikon samalla laivalla - mutta hyvin jaksaa! Me kävimme joka ilta katsomassa illan shown ja jo niistähän saa paljon vastinetta risteilyn kokonaissummalle. Varsinkin brittiläinen koomikko Gareth oli esityksensä kanssa niin mainio, että nauroin vedet silmissä koko tunnin shown.

  Maho Beach St. Maartenilla oli myös minusta ihan mahtavan naurattava ja hauska kokemus. Taksi sinne / per suunta maksoi muuten 8-10 dollaria per/hlö kun taksikuski keräsi aina vähän isomman porukan tilataksiin. Jokainen maksoi sitten itse tuon oman maksunsa, eli muiden matkaajien kanssa sitä ei tarvinnut ruveta sumplaamaan.

  Ja toinen omakohtaisesti hyväksi todettu vinkki: meidän hytti oli seiskakannella siinä ihan keskellä. Eipä tuuli heilutellut ja hissit olivat lähellä.

  Seuraavalle kerralle jäi vielä Miamin Downtownissa paljon katseltavaa. Tällä kertaa hengailtiin enimmäkseen Miami Bechillä, jossa ennen risteilyä saatiin myös aikaeroväsymykset hyvin tasattua.

  Terkuin, väsynyt mutta onnellinen Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Ihana kuulla, että teidänkin matka oli onnistunut!

   Jotenkin kummasti sitä on itsekin taas tullut katseltua jo uutta risteilyä...! Tällä kertaa Norjan vuonoristeilystä haaveilen ja Matkamessuilta itsellänikin tarkoitus tarjouksia katsella :)

   Kiitos sinulle, että jaoit myös omia kokemuksiasi risteilystä!

   Poista
 3. Oikein hyviä kuvia ja kaikesta tuli selville ettei siellä tarvinnut palella! :) Mutta odotin niin kovin näkeväni muuta kuin vain syomistä ja juomista.

  Osallistuitteko mihinkään laivalla tarjottuihin luentoihin, esityksiin, jumppaohjelmiin jne? Olisi ollut hyvä lukea niistäkin. Olisiko matkan aikana ollut mahdollista saada mitään kulttuurillista kokemusta. Raamit siihen olivat aivan loistavat mutta sisälto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja ikävää, ettei juttu vastannut odotuksiasi. Uskon, että laivalla on tarjolla jokaiselle jotakin myös kulttuurin saralla, me nyt vaan olemme enemmän ruoka- ja juomakulttuurin ystäviä ;) Me emme osallistuneet laivan ohjelmiin ym. vaan keskityimme auringosta ja lämmöstä nauttimiseen sen ollessa tällä kertaa risteilyllä säiden puolesta mahdollista. Mikäli sää olisi ollut huonompi, olisimme varmasti laivan ohjelmaa enemmän hyödyntäneet, mutta näin tällä kertaa... Laivan teatterin esityksiä olisi kyllä ollut mukava iltaisin käydä katsomassa, mutta me tosiaan olimme niin väsyneitä, että oma sänky vei voiton!

   Poista
 4. Minä tykkään kyllä kuulla myös juoma- ja ruokapuolesta. On se oleellinen osa lomaa myös :)

  VastaaPoista
 5. Teillä oli kyllä hieno hytti! :) Itelläki oli jossain vaiheessa ajatus lähteä Karibialle, mutta sitten tuli vään liikaa töitä eteen ja sen jälkeen flunssa, niin ei sitte huvittanutkaan enää lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, ikävää että suunnitelmat meni pieleen... ehkä joku toinen ajankohta sitten! Ja jep, hytti oli tosi kiva!

   Poista
 6. Niin kauniita kuvia mutta...... matkastanne todellakin puuttui sisältö. Kannattiko lähteä noin kauas vain kiertämään kauppoja, syomään ja juomaan? Saitteko te itse mitään irti matkastanne?

  Luettuani kertomuksenne se oli kuin olisi vain purrut ilmaa. Missä oli muiden ihmisten tapaaminen, heidän kanssaan ajatusten vaihto, muun maalaisten näkemys olosuhteista/yleismaailmasta? Entä paikkoihin tutustuminen? Keitä siellä asui/ historia/nykyolosuhteet? Entä oliko koskaan mahdollisuutta/halua tututua mihinkään kulttuuritapahtumaan laivalla/satamassa?.........?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me lähdimme tälle matkalle ensisijaisesti viettämään hauskaa ja leppoisaa rantalomaa, nauttimaan Miamin ja Karibian maisemista ja lämmöstä, shoppailemaan sekä myöskin nauttimaan hyvästä ruuasta ja juomasta. Saimme siis matkasta irti kaiken sen mitä halusimmekin. Ja kyllä, tätä varten kannatti matkustaa noin kauas, koska vastaavia maisemia ei juuri lähempääkään löydy ja talvella melkeinpä vaan on pakko matkustaa vähän kauemmas, mikäli lämpimään haluaa päästä. Yhdysvalloissa myös hintataso on Suomeen nähden edullinen, joten kyllä sinne kannattaa halutessaan mennä ihan vaikka vaan pelkästään shoppailun vuoksi.

   Lähtökohtaisesti en matkusta ulkomaille muita ihmisiä tapaamaan, vaan ihan perusturistina lomasta nauttimaan. Tuolla risteilyllä asiaan välillä kuului small talkin puhuminen amerikkalaisten kanssa, mutta se on luonteeltaan enemmänkin "kepeää jutustelua" eikä sen ole tarkoituskaan mennä sen syvällisemmäksi. Lomalla ollessani en myöskään rehellisesti sanottuna ole kiinnostunut kenenkään yleismaailmallisista näkemyksistä enkä juurikaan myöskään sen kummemmasta ajatusten vaihdosta muiden turistien kanssa. Lomamatkojeni tarkoitus ei pääsääntöisesti myöskään ole yhteiskunnallisiin oloihin tai historiaan tutustuminen. Jos jonkun matkakohteen kohdalla olen näistä asioista kiinnostunut, perehdyn asiaan ennen matkaa. Ja jos jossain matkakohteessa on minua kiinnostavia historiallisia nähtävyyksiä, käyn ne ilman muuta katsomassa. Tällä matkalla sellaisia ei ollut.

   Kulttuuritapahtuma on käsitteenä sen verran laaja, että kysymykseen on vähän vaikea vastata. Myös esimerkiksi urheilu voidaan kulttuuriksi lukea, mutta koska ilmeisesti viittaat itse sanalla johonkin ihan muuhun, vastaan kysymykseen, että ei ollut halua muuten, paitsi tosiaan noita laivan teatterin esityksiä olisi ollut mukava käydä katsomassa jos vaan olisimme valvoa jaksaneet. Mahdollisuuksia olisi ehkä ollutkin, mutta lähtökohtaisesti en itse käy rantalomilla tai risteilyillä kulttuuritapahtumiin tutustuakseni. Niitä varten on sitten ihan muut reissut.

   Poista
 7. Olipa aika ikävä kommentti. Miten voi toisen ihmisen kokemuksia aliarvioida sanomalla "matkastanne puuttui sisältö". Eiköhän jokainen muokkaa oman matkansa ja sen sisällön omien kiinnostustensa ja kunkinhetkisen elämäntilanteen mukaan eikä siitä näkökulmasta, että se näyttäisi jonkun tuntemattoman henkilön mielestä "sisällökkäältä". Jokainen saa tehdä omanlaisiaan matkoja. Eikä jokaisen matkan tarvitse olla historian oppitunti tai syväluotaaminen yhteiskunnallisiin oloihin tai teatteri- ja kulttuuritapahtumissa ramppaamista. Joskus loman tarkoitus voi olla puhdas nautinto, rentoutuminen, maisemien katselu ja vaikka se syöminenkin! Eikä matkablogin tarvitse olla mikään tietopankki paikallisesta historiasta, niistä voi lukea muualta. Karibian saarilla tuskin päiväretkeläisen on helppo osallistua kulttuuritapahtumiin - ja mitä nyt kukin kulttuurilla ymmärtää: amerikkalaiseen kulttuurin kuuluu olennaisena osana esim. koripallo, mutta olisiko ollut hyväksyttävämpää kertoa käyneensä oopperassa... Minun ei tullut mieleenkään epäillä, etteivätkö he olisi "saaneet mitään irti matkastaan", tuskinpa tätä blogikirjoitusta olisi syntynyt elleivät matkalaiset olisi kokeneet itselleen merkityksellisiä elämyksiä. Mitä iloa tuottaa väheksyä toisen kokemuksia?

  Minusta tämän blogin iso ansio on informatiivisuus monenlaisista käytännön asioista, joista voi saada ideoita ja neuvoja omiin matkoihin. Matkakertomukseen on helppo eläytyä ja "olla mukana", koska se on niin yksityiskohtainen. Kirjoitustyyli on mukava ja upeat valokuvat. On ilo lukea. En tunne bloginpitäjää henkilökohtaisesti, joten ylläolevan kirjoitin vain edellisestä kommentista hivenen pöyristyneenä lukijana. Ja toivotan bloggaajalle edelleen kiinnostavia matkakokemuksia, ja halua jakaa ne lukijoiden kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä kauniista sanoista ja ihanasta palautteesta!

   Poista
  2. Samaa mieltä, että oli ikävä kommentti!! Jokainen hakee lomiltaan eri asioita. Itse joudun työssäni olemaan paljon ihmisten kanssa ja olemaan sosiaalinen. Lomalla en todellakaan kaipaa kesksutelujavaan nauttia uusista maisemista ja olla rakaani kanssa ja kokea muita asioita. Tämä blogi oli todella hyvä ja auttaa meitä, kun kahden viikon päästä lähdemme samalle laivalle. Olen katsonut kuvat jo moneen kertaan ja hekumoinut, että kohta olen tuolla. Kiitos näistä kuvista ja vinkeistä. Me olemme saaneet näistä todella paljon!!!

   Poista
  3. Kiitos sinulle tästä ihanasta palautteesta! Oikein ihanaa matkaa teille! :)

   Poista
 8. Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Ei liene mitään tarvetta lytätä toisen matkakokemuksia. Monille meistä matkojen tarkoitus on nimenomaan arjesta irtautuminen ja nauttiminen, ja se tulee hauskojen asioiden tekemisestä, sopivasta määrästä aktiviteetteja, hyvästä ruoasta ja juomasta, lepäämisestä jne. Harva meistä ihan oikeasti on koko ajan lomalla "ajan hermolla" ja opiskelemassa ja tutkimassa historiaa tai kokemassa korkeakulttuuria... mutta toki sekin suotakoon niille, jotka tästä tosissaan nauttivat. Ja sitten pitää varmaan lukea toisenlaisia matkablogeja, jos tuntuu, että tämä ei kohtaa omia intressejä.
  Itse teen samanhenkisiä matkoja kuin bloggaaja ja niinpä odotankin innolla uusia kertomuksia! Tämä blogi on ollut hauska tuttavuus, kurkkaan tosi usein, olisiko tullut jotain uutta :)
  Näistä saa hyviä vinkkejä ja kiva fiilistellä mukana! Ihanaa uusien matkojen odotusta!!!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Sanna tästä blogista, ja etenkin näistä risteilyjutuista...
  Tuo viimeisin juttusi vakuutti mieheni,... eli juuri joku tsaarinaikuinen luokkajako on ehkä luonut sellaisen kuvitelman että Karibian risteily olisi mahdollista vain Lottovoittajille, kun se itseasiassa voi kokonaiskustannuksiltaan kilpailla jopa AI Kanarianmatkan kanssa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, ihanaa jos näistä on ollut sinulle hyötyä! Kyllä nuo risteilyt tosiaan ovat yllättävän edullisia kun itse varaamisen hoitaa ja moni on ollut enemmän kuin yllättynyt matkamme hinnan kuullessaan!

   Poista
 10. Erinomainen matkakertomus ja mahtavasti kuvia. Tällaisistä on aina iloa ja hyötyä tällaiselle tulevalle Celebrity -risteilykävijälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Ja ihana kuulla, että jutusta oli sinulle iloa! Hyvää tulevaa risteilyä sinulle!

   Poista
 11. Wau! Tässähän tuntuu kuin olisi itse lomalla kun tätä postausta lukee ja kuvia ihailee! Mistä itse haet yleensä tietoa matkakohteista? Itse olen käyttänyt lomamatkafirmojen infosivuja, sekä eri tietosivuja, kuten kattavaa Matkakohde-sivua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nyt täytyy tunnustaa, että mulle on kyllä muodostunut jo jonkin asteinen riippuvuus kaiken maailman matkailuaiheisilla sivuilla surffailuun ja siten tietoa tulee haettua vaikka mistä :) Jos tässä nyt yleisimpiä yritän luetella niin lista näyttää suunnilleen tältä: muut matkablogit, Rantapallo, YouTube, erilaiset keskustelupalstat, Tripadvisor ja samoin myös itse käytän noita matkatoimistojen sivuja. Usein myös googletan matkakohteen nimellä ja katson mitä eteen tulee. Luen lisäksi myös paljon matkalehtiä, joista kotiin asti tulee Mondo ja Matkaopas -lehti ja usein tulee ostettua myös ulkomaalaisten lehtien irtonumeroita.

   Poista
 12. Moi! Mitä luokkaa noi drinksut maksoi laivalla, siis jos ei ole juomapakettia, esim. martinit tai viskit? Pitääkö olla omat pyyhket maihin? Entä altaalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi moi! Drinksut laivalla maksavat 10 dollarin molemmin puolin. Martinit olivat muistaakseni 12 -16 dollaria, viski ainakin Michael's Clubissa 7 - 8,5 dollaria. Laivalla hyteissä on erilliset allaspyyhkeet, jotka saa ottaa mukaan myös maihin.

   Poista
 13. Moi!
  Osaatko mainita jotain suosikkimatkablogia tai keskustelupalstaa? Itse olen lukenut kanssa juuri TripAdvisoria, Rantapalloa, Suomi24:stakin löytyy välillä ihan hyviä keskusteluja, Pieni Matkaopas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Vastaukset kysymykseen löydät tuolta 'hyödyllisiä linkkejä' välilehden alta :)

   Poista
 14. Tosi mukava lukea sinun matkakirjoituksia kiitos siitä! Itsellä haaveena myös Karibian risteily. Kumpi oli sinusta mukavampi itä vai länsi? Onko niillä millainen ero mielestäsi?
  Itse mietin tuota kuumuutta...onko se ihan hirveä? Laivan hytit varmaankin ilmastoidut? Entä tuolla allasalueella, onko varjossakin paikkoja? Vanhempia ihmisiä kun olemme niin sitä huolehdin.
  Kiitos vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla! Suurimman, ja itse laivan lisäksi melkeinpä ainoan eron noihin risteilyihin tekevät satamat, joissa laiva pysähtyy. Itse pidin enemmän tuosta itäisestä reitistä satamien ollessa minulle mieluisammat. Toisaalta vertailu on taas vaikeaa, sillä läntisellä reitillä meillä oli paljon epäonneakin matkassa (Caymansaarille emme päässeet lainkaan ja Cozumelin snorklausretki peruttiin merenkäynnin vuoksi ja muutenkin oli kylmä) ja tällä toisella reissulla osasimme viisastuneina suunnitella myös nuo satamapäivät paremmin. Minusta risteilyn reitti kannattaa ehdottomasti varata sillä perusteella, millä niistä on itselle kaikkein mieluisammat satamat.

   Kuumuudesta ei minun mielestä tarvitse olla kovin huolissaan, sillä merellä kun ollaan, käy tuulenvire melkeinpä joka paikassa. Toki jos oikein kuuma päivä kohdalle sattuu, on auringossa kuuma tuulesta huolimatta. Meillä oli itäisellä reitillä pari tällaista päivää, kun taas läntisellä reitillä oli loppumatkasta jo aika kylmääkin. Allasalueella, kuin myös laivan muilla ulkoalueilla, on paljon myös varjopaikkoja tarjolla. Laivan kaikki sisätilat, hytit mukaan lukien, ovat ilmastoituja.

   Oikein mukavaa matkan suunnittelua teille!

   (ja täytyy tähän vielä mainita, että jostain kumman syystä kommenttisi oli mennyt ensin roskapostien puolelle ja vasta nyt huomasin sen sieltä tänne näkyviin pelastaa eli jos ihmettelit, miksei kommenttisi ole täällä heti näkynyt, niin syy on juurikin tuo.)

   Poista
 15. Hei ja kiitos matkakertomuksesta! Tämä tulikin vähän niinkun tilauksesta kun olemme juuri ensi tammikuussa lähdössä hiukan vastaavalle reissulle myöskin MIamista. Risteilyvaihtoehtona meillä on joko Celebrity Reflection tai Nowegian Pearl. Caribbean Cruises lienee enemmänkin perheille ja nuorille aikuisille?
  Olimme viime tammikuussa 5 päivän Karibian risteilyllä Fort Lauderdalesta ja laivana oli tuolloin Celebrity Constellation. Tykkäsin kovasti laivasta vaikka olimmekin ainoat suomalaiset matkustajat. Suurin osa risteilyvieraista oli amerikkalaisia. Mietimme vaihtoehtona tuota Norwegiania ja olemme antaneet matkatoimiston tehtäväksi koota jonkinlaista pakettia hotelleista, risteilystä ja lennoista.
  Viime tammikuun olimme ensin viisi päivää MiamiBeachillä ja risteilyn jälkeen ajoimme viideksi päiväksi Orlandoon josta sitten lensimme kotiin.
  Vierailimme myös Universal Studioiden molemmissa teemapuistoissa ja aikaa tähän meni reilu kahdeksan tuntia. Päivän reissu Miamista on varmasti aika raskas ajomatkoineen ja viisi tuntia perillä ihan liian lyhyt aika!! Jonot teemapuistoissa on todella pitkät, reilusta puolesta tunnista yli tuntiin. Kannattaa ehdottomasti satsata "jonon ohi passiin" jolla jonotusaika oli pisimmillään noin viisitoista minuuttia. Passi maksoi muistaakseni jotain viisikymmentä dollaria.
  Jos vielä joskus on mahdollisuus päästä tutustumaan Universalin puistoihin niin kannattaa ehdottomasti. En osannut etukäteen kuvitellakaan miten huikea paikka on!
  Kun suunnittelimme tuota ensimmäistä Miami/risteily/Orlando reissua löysin aiemman matkakertomuksesi ja sain siitä paljon mukavaa infoa reissua odotellessa.

  Kiitokset ja aurinkoista kesää!
  -Arja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, on aina niin ihanaa kuulla jos näistä mun jutuista on ollut jollekin oikeasti hyötyä! Celebrity Reflectionia voin kyllä mieluusti suositella! Munkin käsityksen, ja kokemuksenkin perusteella Royal Caribbeanilla on tosiaan enemmän perheitä ja nuorempaa väkeä kuin Celebrityllä.

   Ja kiitos että jaoit myös omia vinkkejäsi, ihan oikea päätös siis tehtiin kun jätettiin tuo Orlandon retki väliin. Mä olen tässä nyt jonkin aikaa haaveillut Bahaman risteilystä New Yorkista käsin ja tuolla reitillä on ensimmäisenä satamana Orlando ja Universaliinkin ehtisi hyvin...:) Mutta näillä näkymin tuo reissu saa kyllä odottaa ainakin muutaman vuoden...

   Kiitos vielä, ja oikein ihanaa kesää ja matkan suunnittelua teille!

   Poista
  2. Arjalle, Royal Caribbeanin laivat on suunniteltu ihan kaikenikäisille. Lapsiperheille toki paras vaihtoehto mutta laivoilla on 95% matkustajista liikkeellä ilman lapsia siitä huolimatta. Norwegian Cruise Line on oikeastaan täsmälleen saman profiilin omaava risteilyvarustamo kuin Royal Caribbean eli myös siellä on lapsia yhtä paljon. Celebrityllä lapsia on vähemmän ja palvelun laatu on premiumia.
   - megaristeilijä

   Poista
  3. Kiitokset tiedosta! Valitsimme Celebrity Cruisesin risteilyn koska Norwegianilla oli haluamamme hyttiluokka loppuunmyyty. Luulen, että minulla on täysin väärä kuva Royal Caribbean risteilyistä. Täytynee jonain vuonna testata joku muukin varustamo.
   Tammikuuta odotellessa...
   -Arja

   Poista
 16. En kestä! Ihan huikean näköisiä kuvia! Upealta kokemukselta näyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiva että tulit käymään! Oli kyllä hieno reissu, nyt vaan sinäkin omaa risteilyä varaamaan! :)

   Poista
 17. Hei,
  Täällä myös reissu suunnitteilla...lapset 9,15,17 mukaan matkaan...vähän mietityttää tuon nuorimman viihtyminen...Tämä olisi minun 50-v juhlamatka ja helmikuun lähtöjä olen katsellut..Osaisiko joku vielä kommentoida helmikuun sääolosuhteita joulukuuhun verrattuna? Olen ajatellut, että viikko Miamissa (Orlando mukana) ja viikko risteilyllä. Matkamessujen tarjouksia en varmaan voi jäädä odottelemaan...Kiva, jos ehditti kommentoida.
  Terveisin
  kohta viisikymppinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaa ihanalta ja varmasti on nappivalinta juhlamatkalle! En tiedä minkä varustamon olet ajatellut valita, mutta Celebrityä en suosittele lasten kanssa matkaaville. Royal Caribbeanilla sen sijaan ihmeteltävää riittää perheen pienimmillekin ja siellä viihtyvät varmasti kaiken ikäiset lapset, siitä ei siis tarvitse huolta kantaa! Ja nykyäänhän noita varustamoita riittää joka lähtöön, mutta voin tietty kommentoida vain näitä kahta, joista itselläni kokemusta on.

   Talvi on karibian risteilyjen parasta sesonki aikaa, joten itse en myöskään jäisi messutarjouksia odottelemaan, ne kun ei välttämättä edes noin läheisiä lähtöjä koske ja tammikuun puolessa välissä parhaat laivat/hyttiluokat helmikuulle voivat olla jo loppuun myytyjä. Pääsääntöisesti risteilyjen hinnat kallistuvat sitä mukaan kun laiva varauksista täyttyy, joten mitä aiemmin reissun varaa, sitä halvemmalla sen yleensä saa. Kovin myöhäisellä varauksella voi myös olla mahdotonta saada kahta vierekkäistä hyttiä. Varustamoilla on kyllä läpi vuoden omia hyviä tarjouksia, joten kannattaa katsella niitä varustamoiden omilta sivuilta ja facebookista. Myös tuolta Kaleva Travelin sivuilta löytää joidenkin varustamoiden ajankohtaisia tarjouksia.

   Sään osalta en osaa sen kummemmin sanoa, mutta aikalailla samanlaista keliä luulisin olevan niin joulu- kuin helmikuussakin. Itse olen reissannut karibialla aina joko joulu- tai maaliskuussa ja osalla reissuista säät ovat olleet loistavat, osalla taas hyvinkin vaihtelevat.

   Oikein ihanaa matkan suunnittelua sinne! :)

   Poista
 18. Kun osallistuitte retkelle ja kävitte snorklaamassa niin oliko teillä omat maskit sun muut mukana vai saiko reissulta lainata/vuokrata sellaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sanni! Meillä ei ollut mitään omia varusteita mukana. Tuolla retkellä niitä sai käyttää eikä maksanut ylimääräistä.

   Poista
 19. Olemme menossa häämatkalle Celebrity Cruisesilla marraskuussa. Muistatko oliko laivalla varattavissa samat retket kuin ennakkoon ennen risteilyä ja oliko hinnoissa mahdollisesti eroja? Mietin että olisiko parempi varata esim. snorkalausretki vasta laivalta, jotta tietäisi suunnilleen ettei ole sateinen tms. päivä tulossa?

  VastaaPoista