tiistai 13. tammikuuta 2015

ARABIEMIIRIKUNNAT, Dubai, Jumeirah Beach, joulukuu 2014

Matkantyyppi: pakettimatka, Finnmatkat
Hotelli: Sheraton Jumeirah Beach Resort
Matkan kesto: 1 viikko
Matkassa: miehen ja mun vanhempien kanssaHOTELLI

Hotelli Sheraton Jumeirah Beach sijaitsee nimensä mukaisesti Jumeirahin rannalla, lähellä Dubai Marinaa. Hotelli on hieno ja meidän tavallisten turistien lisäksi siellä majoittui paljon myös businessväkeä. 

Hotellin yleiset tilat olivat viihtyisät ja tyylikkäät.

Hotellin yleisissä tiloissa sijaitsee mm. kaupat, ravintolat ja kuntosali. Hotellin kaupoissa myytiin kaikkea mahdollista matkamuistoista rantavaatteisiin ja timanteista turkiksiin! Me ostettiin hotellin rantakaupasta mulle sandaalit ja miehelle sortsit ja hintakin oli ihan edullinen. 
Ravintoloita hotellista löytyy italialainen, kiinalainen, libanonilainen, allasravintola sekä buffetravintola, jossa teemat vaihtelevat illoittain. Hotelliin kirjauduttaessa vieraat saavat Starwood Preferred Guest kanta-asiakaskortit, joilla hotellin ravintoloista saa 20 % alennuksen ruuasta ja juomasta. Me testattiin hotellin ravintoloista italialainen sekä libanonilainen ja molemmissa ruoka oli ihan hyvää, muttei suinkaan parasta mitä reissulla saatiin. Tuolla libanonilaisessa tarjolla oli myös vesipiippuja ja ravintola oli selkeästi myös paikallisen miesväestön suosiossa. Allasbaarissa me lounastettiin lähes päivittäin, siitä lisää tuonnempana. 


Libanonilainen ravintola.

Aamupala tarjotiin hotellin buffetravintolassa, joka kuvassa perällä palmujen keskellä. Aamupala oli runsas ja maittava, mutta parempiakin olen kyllä tämän tasoisissa hotelleissa nähnyt. Mitään varsinaista moitittavaa en kuitenkaan keksi.


Ravintoloiden lisäksi hotellista löytyy pubityylinen baari, rantaklubi sekä kahvila. Tuo rantaklubi oli varsin hieno ja pukukoodi tiukka, joten me istuttiin iltaisin yömyssyillä mieluummin tuolla baarin puolella, jossa oli selvästi asiakkaana jonkin verran myös paikallista väestöä. Muutenkin tuo pubi oli kyllä enemmän meidän tyylinen paikka. Baarissa oli useita telkkareita, joista näytettiin jalkapalloa ja myös biljardipöytä löytyy. Koska tuo baarin puoli oli sen verran hämyisä, ei kuvista ole tänne laitettavaksi. Rantaklubin kuvia tuonnempana, tässä pari otosta kahvilasta. 
Jatketaan sitten hotellin sisätiloissa ja meidän huoneeseen... Hotellin huoneet olivat tilavat, mukavat ja siistit, mutta ilmeeltään osin hieman vanhanaikaiset muuhun hotelliin verrattuna. Huoneista löytyy kaikkea mahdollista vedenkeittimestä ompelutarvikkeisiin ja silitysraudasta aamutossuihin. Käytävältä löytyy myös jääpalakone ja kenkien kiillottaja. Iso plussa oli se, että huoneeseen tuotiin päivittäin neljä pulloa vettä, jotka kuuluivat huoneen hintaan. Miinus taas se, ettei huoneissa ole lainkaan parvekkeita, mutta tämä meillä toki oli tiedossa ja valitsimme hotellin siitä huolimatta. Näkymä meidän huoneesta oli The Walk kävelykadulle.Käytävää matkalla huoneeseen.
Nyt sitten vihdoin altaalle ja rannalle! Hotellin uima-allas on suurehko ja lämmitetty. Altaasta löytyy myös swim up -baari :) ja lapsille on oma allas. Allaspyyhkeet ovat erilliset ja ne saa allasalueelta huoneen numeroa vastaan. Altaalla oli joka päivä tilaa enemmän kuin hyvin ja joinakin päivinä allasalue oli varsin hiljainenkin. Itse päättelen tämän johtuvan siitä, että hotellissa oli tosiaan myös paljon liikematkustajia, jotka eivät yleensä altaalla lekottele. Miinuspuoli altaassa oli se, että ympäröivistä tornitaloista johtuen allasalue oli tähän aikaan vuodesta suuren osan ajasta varjossa.


Lasten allas.


Hotellin rannalle kuljetaan viihtyisän puutarhan läpi, jossa on myös runsaasti aurinkotuoleja. Naapurihotellien tonteilla ei palmuja näkynyt, joten Sheratonille pisteet tästä! Puutarhasta löytyy myös lasten leikkipaikka.Suurin syy siihen, miksi me päädyttiin juuri tähän hotelliin on se, että Sheratonilla on oma ranta aurinkotuoleineen. Rannalla naapurihotellien vieraat makailivat hiekalla pelkkien pyyhkeiden päällä eikä rantatuoleja ollut mahdollista saada, tai en ainakaan sellaisia nähnyt. Meidän valinta osottautui siis oikeaksi. 

Jumeirahin ranta ei varsinaisesti ole mikään paratiisiranta, mutta ihan ok kuitenkin. Oman mausteensa maisemaan antavat rantaa maalla reunustavat huikeat tornitalot. Näkymää rannalla puolestaan haittasivat aallonmurtajalla olleet nostokurjet, mutta niiltä ei Dubaissa oikein välttyäkään voi. Merivesi oli tähän aikaan vuodesta varsin viileää, mutta toisaalta tarjosi siten kaivatun raikastuksen. Sheratonin rannalta löytyy myös vesiurheilukeskus, josta voi vuokrata kaiken maailman härpäkkeitä tai lähteä vaikkapa banaaniveneajelulle. Myös paraseilingiä oli tarjolla. Niin rannalla kuin altaallakin oli koko ajan paikalla uimavalvoja. 
Rannalta löytyy myös tuo aiemmin mainitsemani hotellin rantaklubi, jossa me ei siis tiukasta pukukoodista johtuen poikettu. Paikka kuitenkin näytti varsin mukavalta!


Yhtä päivää lukuun ottamatta me vietettiin päivisin aikaa hotellilla ja illan suussa sitten lähdettiin katselemaan muuta kaupunkia. Lounas me tilattiin näinä päivinä hotellin allasbaarista ja oltiin ruokiin oikein tyytyväisiä. Ruoka ja olut allasbaarissa maksoi n. 25€/ hlö. Tarjolla ruuissa oli mm. salaatteja, hampurilainen, erilaisia leipiä sekä sormisyötävää kuten mozzarellatikkuja ja kananugetteja. Edullisemmin lounasta olisi saanut viereisen The Walk kävelykadun varrelta, mutta sinne lähteminen olisi vaatinut ensin huoneessa siistiytymisen ja vaatteiden vaihdon, sillä paljastavissa rantavaatteissa kulkeminen ei Dubaissa hotellialueiden ulkopuolella ole suotavaa. Happy Hour allasbaarissa oli päivittäin klo 11-12 ja 17-18 :) Silloin tuli yllättäen tilattua aina parit GT:t!

Tällaista kerrottavaa mulla Sheratonista, oikein tyytyväisiä olimme kaikkeen ja hotelli oli enemmän kuin hyvä valinta! Jos mieleen tulee jotain kysyttävää, laittakaan kommenttikenttään rohkeasti niitä tulemaan! Ja tässä vielä linkki hotellin kotisivulle: http://www.sheratonjumeirahbeach.com


MATKAKOHDE

Meidän hotelli sijaitsi Dubain uudemmalla alueella ja pääosin me liikuttiin vain noilla nurkilla. Tuolla kaikki oli uutta ja hienoa jokaista pientä yksityiskohtaa myöden. Kaikkialla oli myös todella siistiä ja puhdasta. Kaupunkikohteena Dubaissa on se hyvä puoli, että myös paikallisia näkyy runsaasti kaikkialla eikä missään kohdin siten tule ns. turistirysäfiilistä. Suurena kaupunkina Dubaissa on myös pitkät välimatkat. Taksilla kulkeminen on kuitenkin onneksi todella edullista ja me liikuttiinkin koko viikko takseilla pitkin kaupunkia. Kaupungista löytyy myös metro sekä Marinan alueelta uutena raitiovaunu.

Ensimmäinen asia, joka Dubaihin matkattaessa tulee ottaa huomioon on pukeutuminen. Hotelleissa vaatteilla ei ole väliä, mutta niiden ulkopuolella liikuttaessa on naisten soveliasta peittää polvet ja olkapäät. Ainakin minulle tämä pukeutuminen tuotti pään vaivaa jo kotona, sillä meikäläisen hellevaatteet ja iltamekot eivät ole Dubaihin sopivia. Uusia oli siis hankittava ennen matkaa ja hyvä näin, sillä pukeutumissäännöistä pidettiin kiinni kaikkialla ja olo olisi ollut kiusallinen pienemmissä pukimissa.

Sää Dubaissa oli pääosin aurinkoinen, viimeisinä päivinä hieman pilvisempi. Lämpötila oli arvioni mukaan 25 asteen paikkeilla ja iltaisinkin tarkeni hyvin lyhythihaisella. Iso plussa täällä oli se, ettei hyttysiä, ampiaisia eikä muitakaan ikäviä ötököitä näkynyt lainkaan! 

Dubai lienee jokaisen shoppaajan paratiisi. Kaupungista löytyy toinen toistaan isompia ostoskeskuksia hienoine nähtävyyksineen. Koska tällä reissulla tuli shoppailtua sen verran vähän, en yleisestä hintatasosta vaatteiden suhteen uskalla sanoa mitään. Itse ostin Billabongin ja Mangon housut sekä hotellin kaupasta sandaalit ja noissa hinnat olivat Suomea edullisemmat. Tuonnempana hieman juttua muutamasta ostarista, joilla käytiin.

Yksi asia, joka Dubaissa on halpaa on kulta ja arvokorut. Koruliikkeitä kaupungista löytyy satoja ja kulta lienee täällä maailman halvinta. Meillä on jo pitkään ollut puhetta uuden timanttisormuksen ostamisesta mulle hääpäivälahjaksi, mutta olen itse halunnut lykätä sen ostamisen juurikin Dubain reissulle. Koska liikkeitä täältä siis löytyy, enkä halunnut käyttää sormuksen etsimiseen liian suurta osaa loma-ajasta, laitoin jo kotoa käsin hintatiedusteluita pariin liikkeeseen Gold and Diamond Parkiin, jossa on yli 50 koruliikettä. Netissä etukäteen asiaan perehtyessäni huomasin Cara nimisen liikkeen olevan selkeästi suosituin. Näin minäkin päätin laittaa meiliä sinne ja lisäksi yhteen toiseen satunnaisesti valittuun liikkeeseen. Carasta sain selkeimmän ja parhaan vastauksen ja päädyin ostoksille sinne. Yhtenä loma-aamuna me sitten ajettiin taksilla liikkeeseen ja sormuskaupat tuli tehtyä ripeästi! Sormusten hinnat ovat Dubaissa oman kokemukseni perusteella noin kolmasosan Suomesta ja minä maksoin omastani 380 euroa. Vastaavia sormuksia Suomessa katsoessani hinnat ovat olleet 1200 euroa 14K kullalla, mun Dubaista ostama on 18K kultaa. Hyvin edullisesti olisi saanut ostettua myös upeampia sormuksia, mutta tullin rajan Suomeen tuonnissa ollessa 430 euroa, halusin hinnan alittavan tuon. Tässä vielä kuva sormuksesta, on tuo keskellä oleva solitaire! :)RUOKA JA JUOMA

Matkakohteena Dubaista tekee erityisen sen alkoholin tarjoiluun liittyvät säädökset. Alkoholia saa ainoastaan suurimpien hotellien ravintoloista.  Alkoholin käytön suhteen oma ajatukseni on, että haluan lomalla ottaa muutaman olusen ja drinkin sekä juoda illallisella punaviiniä. Näin ollen me siis syötiin yhtä kertaa lukuun ottamatta omassa ja muissa hotelleissa.

Koska Dubaissa alkoholia tarjoavat hotellit ovat pääosin neljän ja viiden tähden tasoa, ovat hinnatkin sen mukaiset. Tätä kauhistelin kotona hintatasoon perehtyessäni, mutta sitten löysin ongelmaan ratkaisun! Tämä ratkaisu on The Entertainer Dubai Fine Dining kirja, jossa on satoja kuponkeja, joilla yhden pääruuan ostaessaan saa toisen ilmaiseksi. Hintaa tuolla kirjalla on vajaat 90 euroa ja me ostettiin se yhdessä mun vanhempien kanssa. Kuponkien sääntöön kuuluu, että niitä saa käyttää aina yhden kahta aikuista kohden. Näin ollen me maksettiin aina neljästä pääruuasta vain kaksi. Dubain hinnoilla kirja maksoi itsensä takaisin jo ensimmäisenä iltana! Ja tuon kirjan kupongit ovat voimassa aina kalenterivuoden kerrallaan, joten halutessaan käyttämättä jääneet kupongit voi kotiin palattuaan myydä edelleen.
The Entertainer kirjan voi ostaa joko Dubaista paikan päältä tai sitten etukäteen netistä. Me valittiin jälkimmäinen vaihtoehto ja tilauksen yhteydessä pyydettiin toimittamaan se meidän hotelliin. Ekana lomailtana se meidän huoneeseen sitten tuotiin, homma siis toimi hienosti ja ilman lisäkuluja. Varsinaisen kirjan lisäksi Entertainerin voi hankkia myös kännykkäsovelluksena. 

Tuota Entertainer kirjaa saa Dubaihin kahden sisältöisenä, tuossa Fine Dining kirjassa on pelkästään ravintolakuponkeja ja ns. perus Entertainerissa sitten etukuponkeja kaikkeen mahdolliseen kuten erilaisiin pääsylippuihin, hotelleihin, ravintoloihin ja kahviloihin. Me päädyttiin hankkimaan tuo Fine Dining kirja, koska meille tärkeintä oli saada alennusta ravintoloista. Kaupan päälle me saatiin vielä erillinen "hotellikirja", jossa oli alennuskuponkeja pelkästään hotelleihin. Koska kupongit ovat voimassa ainoastaan kalenterivuoden, ei meille tietty enää joulukuussa noille mitään käyttöä ollut eikä tosin matkasuunnitelmiakaan heti uudelleen palata kaupunkiin. 

Toivottovasti tästä mun sepustuksesta saatte jotain tolkkua, lisää kirjasta kannattaa lukea kotisivulta: https://www.theentertainerme.com. Lämpimästi suosittelen sellaisen hankkimaan!

Sitten vielä muutama sana itse ravintoloista. Koska Dubaissa välimatkat ovat pitkiä ja useat ravintolat hyvin suosittuja, tein muutamaan ravintolaan pöytävarauksen jo kotoa käsin. Näin halusin välttyä siltä, että ajamme taksilla jonnekin kauempana olevaan ravintolaan, mutta emme pääsekään sisään. Vaikka tällä reissulla ruoka olikin tavallista arvokkaampaa, oli se kyllä kaiken rahan väärti. Ruoka oli hyvää, annokset isoja ja ravintoloiden palvelu erinomaista! Ja mainittakoon myös se, että ravintoloissa joissa alkoholia ei tarjoiltu, hinnat olivat ihan edulliset. Ja jos omassa hotellihuonessaan haluaa nauttia alkoholia, saa sitä viedä maahan mukanaan 4 litraa. 

Seuraavassa esittelen paikkoja, joissa me reissun aikana käytiin ja tämän jälkeen löydät erillisen osion niihin liittyvistä ravintolasuosituksista.


NÄHTÄVYYDET YM. MISSÄ KÄYTIIN

Dubaissa ja sen ympäristössä nähtävää riittää yllin kyllin ja monta mestaa jäi meiltä vielä näkemättä. Dubain kokoisessa paikassa viikko on suhteellisen lyhyt aika ja me haluttiin jättää aikaa myös levolle ja rantaelämälle. Tässä paikkoja. joissa me ehdittiin käydä.

The Walk kävelykatu alkaa juuri Sheratonin edestä ja useampana iltana tuli siten tuolla piipahdettua. (Mikään varsinainen nähtävyys katu ei sinällään ole, mutta päätin nyt kuitenkin esitellä sen luontevasti tämän otsikon alla.) The Walkin varrella on hotelleja, ravintoloita ja kahviloita sekä rannan puolella myös jonkin verran kauppoja. Alue oli kaunis etenkin ilta-aikaan kaiken ollessa kauniisti valaistuna. Kiva paikka piipahtaa, jos hotelli on lähellä. Kauempaa ei ehkä pelkästään tämän vuoksi kannata tulla. Dubai Marina on lyhyen kävelymatkan päässä Sheratonilta. Itse ihastuin paikkaan täysin ja se on ehdottomasti tällä kokemuksella lempipaikkani koko kaupungissa! Myös Marinassa on paljon hotelleja ja ravintoloita sekä pieni ostoskeskus Marina Mall. Sen verran iso tuo alue tuo Marina on, että paljon jäi sitäkin vielä kiertämättä. Erityisen kaunis paikka on pimeällä, kun kaikki on kauniisti valaistu! Harmi, etteivät valokuvat mun taidoilla koskaan pimeällä kunnolla onnistu :(Souk Madinat on kaunis perinteiseen tyyliin rakennettu ostoskeskus/ ajanviettopaikka Jumeirahin rannalla. Me käytiin täällä ostoksilla ja lounaalla sekä kuvaamassa kuuluisaa Burj al Arab hotellia. Souk Madinatissa on paljon kauppoja, joissa myydään matkamuistoja ja perinteisempiä tuotteita. Merkkiliikkeitä täällä ei ole. Ravintoloita löytyy useita ja monet niistä sijaitsevat kauniin kanaalin varrella, jonne pääsee halutessaan myös veneajelulle. Kiva paikka, suosittelen poikkeamaan!Kultaa voi ostaa myös automaatista!

Dubai Mall, Burj Khalifa, Dubai Fountain ja Souk al Bahar sijaitsevat kaikki samalla aukiolla ja näin ollen me käytiin kaikissa samana iltana. 

Dubai Mall on pinta-alaltaan maailman suurin ja kauppoja sieltä löytyy n. 1200! Melkoisen iso paikka siis! Koska tällä reissulla mun päätavoite oli ostaa tuo uusi timanttisormus, päätin jättää vaateostokset vähemmälle. Pari tuntia tuolla ostarilla tuli kierreltyä, mutta melkoisen hankala sitä oli haltuun ottaa ilmaan tarkkaa suunnitelmaa. Mä olin tyytyväinen Guessin liikkeessä käytyäni, mutta sieltäkään en ostanut mitään vaikka hyvät alennukset liikkeessä jo oli. Hyvä minä! Jos kuitenkin shoppailla kunnolla haluaa, tänne kannattanee tulla!
Burj Khalifa on ainakin vielä tällä hetkellä maailman korkein rakennus. Taloon pääsee myös vierailemaan, mutta koska meidän seurueessa oli kaksi pahasta korkean paikan kammosta kärsivää, tyydyttiin me ihailemaan rakennusta ulkoa käsin. Tiedoksi teille, jotka taloon sisälle aiotte, liput kannattaa ostaa jo ennakkoon, sillä paikan päältä ostettuna ne ovat paljon kalliimmat eikä sisään pääse jonottamatta. Toinen vaihtoehto on varata pöytä jostakin rakennuksen ravintolasta. Kuten moni muukin paikka Dubaissa, Burj Khalifa oli kauneimmillaan pimeän tultua valaistuna, jolloin se huippu välkehti kauniissa valoissa aivan kuin kaunis jalokivi!


Souk al Bahar on samanlainen pieni ostari kuin kaverinsa Souk Madinat, josta tuossa aiemmin kirjoitin. Tyyliltään Souk al Bahar on sisätiloistaan moderni ja siten erilainen kuin tuo Madinat. Me käytiin täällä syömässä ja siitä lisää vähän tuonnempana. 


Sitten yhteen matkan ehdottomista kohokohdista eli Dubai Fountainin esityksiin. Suihkulähteen esitykset alkavat iltaisin klo 18 ja niitä on aina puolen tunnin välein. Show oli kertakaikkisen upea ja vaikuttava, suosittelen ehdottomasti sitä katsomaan. Korkeimmillaan vesisuihkut nousevat 150 metriin! Me oltiin alueella useamman tunnin ajan ja ehdittiin siten näkemään useampi näytös. Näytösten musiikki ja koreografia vaihtelevat, joten näytöksiä kannattaa ehdottomasti katsoa useampi!

Tässä muutama kuva illan ensimmäisistä esityksistä, joiden aikaan istuttiin kahvilla Dubai Mallissa.

Nämä kuvat on puolestaan kuvattu Souk al Baharin puolelta myöhemmin illalla.Dubain palmusaarella me käytiin Atlantis the Palm hotellissa syömässä sekä The Lost Chambers Aquariumissa. Atlantis sijaitsee ihan tuon palmusaaren kärjessä ja me tähdättiin paikalle niin, että ehditään nähdä auringonlasku.
Itse hotelli on kyllä melkoinen kompleksi ja nähtävyys jo sinälläänkin. Me päräytettiin paikalle taksilla ja ennen ovelle ajoa meiltä tultiin kysymään millä asialla liikumme. Kerroin, että meillä on pöytävaraus yhteen hotellin ravintoloista ja tämä riitti, sisään päästiin. Sisällä hotellissa on rajattu tilat omille vieraille sekä muille turisteille. Muut turistit saavat vapaasti liikkua hotellin yleisissä tiloissa, joista löytyy mm. paljon kauppoja ja ravintoloita sekä tuo Lost Chambers akvaario. 
Lost Chambers Aquarium oli ihan näkemisen arvoinen paikka, mutta pienempi mitä odotin. Pelkästään sen vuoksi tänne ei ehkä kannata lähteä (Dubai Mallista löytyy isompi akvaario), mutta toisaalta kuten jo mainitsin, itse hotellikin on nähtävyys sinällään. Hotellissa on myös monia hyviä ravintoloita ja meidän valinnasta lisää ihan tuota pikaa. Tässä ensin kalakuvia!
RAVINTOLASUOSITUKSIA

Tässä esittelen nyt ravintolat, joissa me oman hotellin ravintoloiden lisäksi käytiin. Kaikkiin näihin ravintoloihin olimme erittäin tyytyväisiä ja voin niitä lämpimästi suositella. Kuten jo aiemmin mainitsin, palvelu ravintoloissa oli erinomaista. Kaikkiin näihin ravintoloihin kävi myös nuo Entertainerin kupongit eli alennusta saimme siis kaikista. 

Jatketaan Atlantis hotellilla ja Saffron ravintolalla. Tämä oli toinen ravintoloista, jonne tein varauksen jo etukäteen kotoa käsin. Dubaissa buffet ravintolat ovat erittäin suosittuja ja etukäteen ajattelin, että ainakin yksi sellainen on päästävä testaamaan. Vaihtoehtoja oli useampia, mutta päädyimme Saffroniin, koska olimme menossa Atlantikseen muutenkin. Saffronissa ruokateemat vaihtelevat illoittain ja me varasimme pöydän sunnuntaille, koska silloin siellä on lihateemainen ilta. Sunnuntaisin talo myös tarjoaa ilmaisen viinipullon, jos seurueeseen kuuluu vähintään neljä aikuista. Me emme tuota tarjousta saaneet, koska käytimme Entertainer kuponkeja. Mutta eipä tuo haitannut yhtään.

Saffronin seisovista pöydistä löytyy yli 200 erilaista ruokaa! Ihan käsittämätön paikka! Tarjolla oli ainakin erilaisia kylmiä alkuruokia, salaattipöydät, juustoja, grillipiste lihoineen, mereneläviä, japanilaista, intialaista ja paljon muutakin aasialaista ruokaa. Kaikkein upein juttu oli käsittämätön jälkiruokabuffet, josta löytyi kaikkea mitä kuvitella saattaa: suklaasuihkulähde, karkkeja, tikkareita, lettuja, jäätelöä, kakkuja, pirtelöitä, hedelmiä ym. Mä en itse edes ole mikään makean enkä jälkiruokien ystävä, mutta täällä oli pakko kokeilla niistäkin useampaa! Iso plussa myös siitä, että kaikki ruoka oli todella kauniisti esille laitettu. Suosittelen, ja mikäli tänne päädytte, muistakaa varata syömiseen tarpeeksi aikaa! 
Toinen ravintola, johon meillä oli pöytävaraus, on Meat & Co. pihviravintola Souk al Baharissa. Tähän me päädyttiin, kun etsittiin ravintolaa Dubai Fountainin läheltä ja mielellään vielä näköalalla suihkulähteelle. Tämä oli meidän reissun selvästi kallein ravintola ja pihvit maksoivat yli 50 euroa kipale. Liha oli kuitenkin todella hyvää ja hintansa väärti, ja valittavana oli pihvejä ainakin neljästä eri maasta. Itse söin Australialaista Angusta. 


Ravintolat, joihin meillä oli pöytävaraus, olivat siis jo kotona valittuja ja olin etukäteen myös tuolta Entertainerin sivuilta varmistanut, että alennuskupongit niihin käyvät. Muuten me valikoitiin reissun ravintolat oman hotellin ulkopuolelta Entertaineria selailemalla. Souk al Madinatiin suunnatessa mulla oli mukana kupongit useampaan siellä olevaan ravintolaan ja lounaalle me päädyttiin lopulta mukavasti veden äärellä olevaan Trader Vic'siin. Ravintolassa oli tarjolla mm. erilaisia leipiä, salaatteja, kanaa, kalaa sekä lihaa. Mä valitsin itselleni leivän, mies Kung Pao kanaa ja erinomaisen hyviä olivat molemmat. Mä muuten otin annokseni bataattiranskalaisilla ja suosittelen kokeilemaan, oli ihan älyttömän hyvää! Loppuun vielä hyvää rommi-hedelmä juomaa ja hyvin jaksoi taas mestoja kierrellä :)Loman viimeiselle illalle me etsittiin ravintolaa Dubai Marinasta ja päädyttiin valitsemaan Marriot Harbour Hotel & Suites hotellissa sijaitseva The Observatory.  Marriot hotelli on 52 kerrosta korkea ja ravintola sijaitsee ylimmässä kerroksessa. Ravintola oli upea ja näköala huikea! Ravintola kattaa baareineen koko ylimmän kerroksen ja ravintolan puolelta on näköala Dubai Marinaan, baarin puolelta Palmusaareelle. Pääruuista täältä löytyy sekä kanaa, kalaa että lihaa ja täällä oli tarjolla myös possun lihaa, jota Dubaissa ei joka paikasta luonnollisesti saa. Mä tilasin tällä kertaa yllättäen pihvin, mies possun ribsejä. Hyviä olivat molemmat. Ruuan päätteeksi me skoolattiin vielä hyvälle lomalle hyvillä drinkeillä! Talo myös tarjosi meille palan suklaakakkua kun kuulivat, että jo seuraavana päivänä takaisin kotiin suuntaamme. Täällä kannattaa ehdottomasti piipahtaa jo pelkän näköalan vuoksi! Ja tiedoksi myös, että ainakin tuona maanantaina baarissa oli naisten ilta, mikä tarkoitti sitä, että naiset saavat kolme drinkkiä ilmaiseksi!

LOPUKSI

Näihin lomanpäätös tunnelmiin on hyvä päättää myös tämä matkakertomus. Rantaa, hiekkaa, palmuja, hienoja hotelleja, hyvää ruokaa, upeita taloja, hienoja autoja, arabikulttuuria, luksusta ja blingblingiä. Tätä kaikkea oli meidän loma Dubaissa. Kaupungissa on mahdollista viettää myös toisenlaista lomaa, mutta tämä oli meidän neljän aikuisen valinta. Sen verran kalliiksi tuo viikko kaupungissa kuitenkin tuli, että ihan heti ei tarvitse takaisin palata. Mutta eipä toisaalta ole tarvettakaan sillä uudet kohteet odottavat tulevina vuosina! Uskon kuitenkin, että joskus tänne vielä palaamme; sen verran mukava kaupunki oli ja tykkäämme kovasti paikoista, joissa voi yhdistää sekä ranta- että kaupunkiloman. Paljon jäi tulevaan myös vielä nähtävää jäljelle. Ja Dubain rakennustahdin huomioiden, uutta nähtävää tulee koko ajan! Matkakohteena Dubaita voi helposti suositella aika lailla kaikille, sillä täältä luulisi löytyvän jokaiselle jotakin!

Niin paljon on taas asiaa, että jotain varmasti pääsi unohtumaankin... Mutta laittakaa rohkeasti kysymyksiä tulemaan, jos sellaisia mieleen tulee!


22 kommenttia:

 1. Satuinpa ihan tuoreeltaan tänne blogiin lukemaan Dubai-juttua. Olet taas kerran saanut aikaan upean info-paketin hienoine kuvineen, olet todella paneutunut tähän hotelli-, ravintola- ja kohde-esittelyineen! Kiitos siitä. Dubai on itselleni tuttu monelta reissulta - mutta jutustasi löytyi uuttakin tietoa ja Dubaihin tosiaankin aina ilmaantuu uutta näkemistä . Hieman vielä kiinnostaisi hintataso noissa esittelemissäsi ravintoloisssa. Jos muistat, laitatko jotain esimerkkejä alku-, pää- ja jälkiruokien hinnoista sekä juomista! Entä tuo upea buffet - mitä se maksoi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos sinulle! Tuo sunnuntai buffet Saffronissa on perushinnaltaan n. 52€/hlö. Hyvä että kysyit, oli alunperin tarkoitus se tekstissäkin mainita mutta pääsi unohtumaan. Alkuruuat ja jälkkärit meiltä jäi tällä reissulla tuota Saffronia lukuunottamatta syömättä, niistä en siis osaa sanoa. Zomato.com sivulta löytyy hyvin Dubain ravintoloiden ruokalistoja hintoineen, sieltä voi käydä kurkkaamassa. Pullo punaviiniä maksoi yleisesti edullisimmillaan noin 40 euroa. Tuolla Observatoryssa mun pihvi maksoi 40 euroa ja lasi punaviiniä 9 euroa.

   Poista
  2. Kiitos taas mielenkiintoisesta matkakertomuksesta! Hyvin pääsi fiiliksiin ja hyviä vinkkejä, jos joskus Dubaihin päin omakin matka suuntautuisi. Tulevia matkoja ja kertomuksia odotellessa!

   Poista
  3. Niin ja sitä piti vielä kysymäni, että tuolla ei ilmeisesti arabikulttuuriin ja uskontoon liittyvät tavat tuntuneet liian ahdistavilta turistille (naiselle erityisesti)? Lomalla ei ole kiva joutua liikaa jännittämään esim. pukeutumista tai muuten joutua ylimääräisen huomion kohteeksi.

   Poista
  4. Eipä kestä, kiitos sinulle ihanasta kommentista! :) Ja ei missään nimessä tuntunut ahdistavalta tai muutenkaan epämiellyttävältä. Ainakin tuolla alueilla missä me liikuttiin, fiilis oli hyvin kansainvälinen ja osin länsimaalainenkin, ja arabikulttuuri näkyi eniten paikallisten pukeutumisessa ja siinä, ettei alkoa ole tarjolla joka paikassa. Kaupunkina Dubai on hyvin kansainvälinen ja siellä myös asuu paljon länsimaalaisia. Kunhan pukeutumisessa muistaa peittää polvet ja olkapäät, kaikki on ok!

   Poista
 2. Kiitos ihanista kuvista,tulin juuri pari viikkoa sitten sieltä ja oma kamerani teki tenän,olipa mukava katsella kuviasi.Minulla oli erilainen loma,koska poikani perheineen asuu siellä Marinan alueella.Näin kaiken normaalin arkielämän ja toki nähtävyydet ja erilaisia ravintoloita.En pitänyt ainakaan ruoan hintaa kaupoissa kalliina,toki tuontitavarat vähän hinnakkaampia.Me syötiin sellaisissa paikoissa usein,missä ei ollut alkoholia tarjolla ja ruoka oli tosi hyvää ja sitä oli isot annokset,alitti mielestäni Suomen hinnat.Marina Mallista ostin Reebokin lenkkarit,tosi hyvät hintaa alle 20e.Tammikuussa on Dubaissa aina alennusmyynnit ja tosi reiluja,jopa-70% oli alea.Mukavat ilmat,ei liian kuuma n.25 ja aurinkoa.Pukeutumissäännöt ei minusta tuntunut oikein missään,toki itse niitä kunnioitin,valitettavasti kaikki turistit ei.Nolon näköistä kävellä bikineissä kävelykadulla....Mutta innostuin tarinoimaan kuviesi innoittamana,kiitos vielä kerran.Minä rakastuin Dubaihin ja menen varmasti sinne vielä monta kertaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! :) Ihana kommentti, ja hienoa, että saadaan tänne muidenkin kokemuksia ja ajatuksia kaupungista! Monia varmasti kiinnostaa tuo hintataso "alkoholittomissa" ravintoloista, joten kiitos että infosit siitä. Mä luulen, että jos ja kun, mekin Dubaihin joskus palaamme, saattaa ajankohta hyvinkin olla juuri tuo tammikuu alennusmyynteineen :) Myös Dubain uuden vuoden ilotulitus olisi upeaa nähdä! Sinulla onkin sitten monta hyvää syytä palata kaupunkiin :) Toivottelen sinulle mukavia matkoja myös tulevaisuudessa! Ja tosi harmillinen tuo kamerahomma, toivottavasti sait edes jotain kuvia otettua!

   Poista
 3. Hei, tuosta sormusasiasta vielä lisää, niin kehtaatko kertoa monen karaatin kivi tuossa on ja mikä väriaste tuossa on?:) itse kävin tänään suomen kultakaupoissa kyselemässä ja sainkin paljon lisää tietoa :) mutta tuo hinta mietityttää että onko oikeasti kolme kertaa halvempia kuin Suomessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos kommentistasi, sen muistuttamana kävin itsekin tänään sormuksen kanssa kultasepänliikkeessä :) Sormuksessa kiven koko on 0.18ct ja väri F-G (top wesselton) sekä puhtaus VS/Si. Liikkeessä, jossa tänään kävin oli lähes vastaava sormus, jossa kiven koko 0.20ct, väri wesselton ja puhtaus VS. Kaupan sormus oli 14K kultaa, minun 18K. Kaupan sormuksessa on siis hieman suurempi kivi, minun sormuksessa taasen hieman parempi laatuinen ja kultapitoisuus suurempi. Tuo kaupan sormus maksoi 1495 euroa, joten tällä matematiikalla tuo kolme kertaa halvempi saattaa olla jopa hieman alakanttiin. Kaupan myyjä totesi, että hyvät kaupat olen tehnyt. Olen enemmän kuin samaa mieltä! :)

   Poista
 4. Hei, kiitos asiallisesta vastauksesta :) kauanko jouduitte hintaa tinkaamaan? Laitoin nimittäin sähköpostia Carasille ja Monilille joka myös on gold&diamond parkissa. Monililla lähtöhinnat olivat n. 1000AED halvempia. Lieneekö sitten että Carasilla pitää osata tinkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! :) Tuosta hinnasta ei ole tingitty lainkaan. Olisi varmaan pitänyt, mutta mä inhoan tinkimistä enkä muutenkaan nähnyt siihen tarvetta kun sormus oli jo muutenkin niin halpa :) Jos vaan itse jaksaa hintoja liikkeiden välillä vertailla, niin se varmasti kannattaa. Tuolla ostarilla Cara oli ainut kauppa, jossa oli asiakkaita. Kaikki muut kaupat olivat oikeasti ihan tyhjiä, joten luulen, että heidän on pakko pitää halvempia hintoja asiakkaita Caralta saadakseen.

   Poista
 5. Hei. Sisälsikö Saffronin buffetin hinta myös jälkiruuan, vai jälkiruoka erikseen? Ja "suomalaiseen tyyliin" sai ahmia niin paljon/monesti kuin maha kestää? :D Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ja pahoittelut, että vastaaminen hieman kesti! :) Saffronin hinta sisälsi ihan kaiken ja syödä saa niin paljon kuin pystyy! :)

   Poista
 6. Heippa ja kiitos kaikenkattavasta kertomuksesta Dubaista! Ollaan lähdössä sinne maaliskuussa ekan kerran. Osaatko sanoa, minkä verran teillä kului suurinpiirtein rahaa viikon aikana, jos ei shoppailuja laske mukaan? :) terkuin Sini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sini! Ja eipä kestä, ihanaa jos tästä oli hyötyä! Nyt kyllä pistit pahan kysymyksen... Tarkalleen en tuota kyllä millään muista, mutta jotenkin tulee mieleen, että olisko sitä n. 1500 euroa mennyt. Sen muistan kyllä, että rahaa kului viikon matkaksi melkoisen paljon suhteessa moneen muuhun kohteeseen.

   Ihanaa matkaa teille! :)

   Poista
 7. Hei Sanna!

  Kiitos ihanasta info paketista! :)
  Saffroniin ollaan nyt sitten ainakin menossa 'ahmimaan' sinun ansiostasi :). Matkalle lähdetään 20.1. ja kuusi päivää ollaan Dubaissa. Blogisi ansiosta on helpompi suunnitella menoja eri päiville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei miten ihana kommentti, KIITOS! Ja aivan ihanaa matkaa teille! Te onnekkaat pääsettekin sitten ihan kohta tätä kylmyyttä pakoon! :)

   Poista
 8. Kiitos seikkaperäisestä raportista, saatetaanpa käydä jossain vinkkaamassasi paikassa kun helmikuun puolivälissä Dubaihin suunnataan. :) Itsellä pieni vaatestressi, kun kaikki kesähameet ja shortsit ovat just polven yläpuolelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kommentista! :) Ja kuulostaa kyllä niin tutulle tuo vaatestressi; itsellä oli ihan sama tilanne ja pienen tuskan takana oli löytää matkaan sopivat vaatteet, jotka itseäkin miellyttivät. Mutta kyllä ne sitten lopulta löytyi, ja vielä hyvin alennuksin! Oikein ihanaa matkaa teille! :)

   Poista
 9. Hei Sanna! Kiitos, blogisi on hyvä apu tulevaan reissuumme, lähtö parin viikon sisällä. Tuosta Entertainerin kuponkikirjasesta vielä kysyisin, onko siinä ravintolat lajiteltu mitenkään eri alueittain, tai kategorioittain? Ja miten sen saa ostettua sieltä paikan päältä - missä sitä on myynnissä? Kiitos vastauksestasi jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ja kiitos, kiva kuulla! :) Mulla ei tuota omaa kirjaa enää tallessa ole, mutta muistelen, että ainakin tuossa 2014 versiossa taisi olla ravintolat ainoastaan aakkosjärjestyksessä. Ihan varmaksi en kuitenkaan muista, pahoittelut! Myöskään tuohon toiseen kysymykseen en pysty vastaamaan, kun en nyt tuota tietoa jostain syystä mistään löydä. Joskus kyllä muistan jossain nähneeni tiedon kaupoista, joissa se myynnissä, mutta nyt ei google hakukaan tuota tulosta :( Mutta varmasti osaavat tuolla paikan päällä hotellin respassa teitä neuvoa! Oikein ihanaa matkaa teillekin! :)

   Poista
 10. Hei, hieno kuva ja maisema. Toivottavasti pääsen itsekin joskus sinne. Juttu on muuten tosi hyvä ja hyödyllinen. Mukavaa päivää ja hyviä reissuja.

  VastaaPoista