tiistai 30. lokakuuta 2012

ITALIA, Rooma, maaliskuu 2008

Matkan tyyppi: omatoimimatka, lennot Finnair, hotelli nycerome.com
Hotelli: San Anselmo
Matkan kesto: 6 yötä
Matkassa: kaksin miehen kanssa

HOTELLI

Tämä matka oli häämatkamme ja siksi myös vaatimus hotellin suhteen oli tavallista korkeampi. Häämatkamme hotelliksi valikoitui hotelli San Anselmo Aventinuksen kukkulalla. Aventinuksella on lähinnä vain paikallista asutusta, joten hotellin sijainti oli rauhallinen. Hotelli oli todella viehättävä ja tunnelmallinen ja kaikin puolin onnistunut valinta häämatkalle.

Hotellirakennus.Hotellin sisäänkäynti.

Portaikko.

Näkymä rappusista ylhäältä alas respaan.

Näkymä rapuista alhaalta ylöspäin.

Baari.

Oleskelutila, jossa oli myös takka ja muhkeita nojatuoleja.


Hotellissa kaikki huoneet ovat erilaisia ja hienoja. Meidän huone oli aika pieni, mutta aivan älyttömän hieno ja häämatkalle mitä parhain. Huoneeseen kuului lisäksi iso kattoterassi, josta aukesi mukavat näkymät Aventinuksen kattojen ylle. Aurinkoisella säällä terassilla tuli myös istuskeltua viiniä siemaillen ja lämmöstä nauttien.

Meidän ihana huone.Myös kylpyhuone oli todella tyylikäs.

Huoneen kattoterassi.

Hotellin aamupala oli todella hyvä, kauniisti katettu ja se tarjottiin kauniissa salissa. Kesällä aamupala on mahdollista nauttia myös hotellin puutarhassa, mutta meidän kohdalle ei vielä niin hyvät ilmat osuneet.

Aamiaishuone.

Aamupalaa.

Kuten jo mainitsin, hotelli oli oiva valinta häämatkan hotelliksi ja voin suositella muillekin. Hotellissa kaikki huoneet ovat erilaisia ja muita huoneita voi katsella esimerkiksi hotellin kotisivuilta. Me emme pyytäneet etukäteen mitään tiettyä huonetta, mutta olen ymmärtänyt, että niinkin voi halutessaan tehdä.

Hotellin kotisivu: http://www.aventinohotels.com/inglese/sa/home.htmMATKA

Kun ensimmäinen Rooman matka meni nähtävyydeltä toiselle rientäessä, oli tämä reissu sitten sitäkin rauhallisempi. (Huom! Lue myös kertomus ekalta Rooman matkalta, http://pieniapolkujamaailmalle.blogspot.fi/2012/08/italia-rooma-heinakuu-2006.html, jossa enemmän ajatuksia kaupungista ja kuvia tärkeimmistä nähtävyyksistä!) Historiallisessa keskustassa tuli tälläkin kertaa käytyä, mutta paljon vietimme myös aikaa Testaccion kaupunginosassa, joka oli meidän vieressä. Testacciossa kävimme muun muassa Testaccion torilla sekä protestanttisella hautausmaalla, jonne on hauduttu myös John Keats. Hautausmaalla oli todella rauhallista ja haudat olivat upeita. Suosittelen käymään, mikäli näillä nurkilla liikutte. Tässä muutamia sekalaisia otoksia Testacciosta ja hautausmaalta:Caius Cestiuksen pyramidi.Hautausmaa.

John Keatsin hauta.

Edellisen Rooman jutun lopuksi lupasin kertoa hyviä ravintola kokemuksia ja Testacciosta löytyikin meidän reissun suosikki ravintolat. Kaupunkirjojen Rooma oppaan suosituksesta kävimme kuuluisassa Volpetin herkkukaupassa (os. Via Marmorata 47) sekä pizzeria Remossa (os. Piazza Santa Maria, Liberatrice 44). Pizzeria Remossa olimme ainoat turistit eikä kukaan henkilökunnasta puhunut yhtään englantia. Ravintola oli aivan täpötäysi ja pöydät lähes kiinni toisissaan. Pitsat olivat todella hyviä ja tunnelma aito italialainen. Suosittelen! Mondon oppaan perusteella suunnistimme Da Bucatinoon, os. Via Luca della Robbia 84-86. Täällä annokset olivat todella isoja ja edullisia ja mikä tärkeintä, myös hyviä. Me kävimme ravintolassa parikin kertaa ja syötyä tuli niin pastaa kuin pihviäkin.Keskustan nähtävyyksistä tutustuimme tällä reissulla tarkemmin Villa Borghesen puistoon. Puisto oli hieno, mutta vuodenajasta ja säästä johtuen se ei päässyt täysiin oikeuksiinsa. Mikäli joskus vielä suuntaamme Roomaan kesäaikaan, tulemme varmasti menemään puistoon piknikille päivää viettämään.Villa Borghesesta suuntasimme kuuluisalle Via Venetolle, joka on ehdoton suosikkikatuni Roomassa. Kävimme myös legendaarisessa Harry's Barissa nauttimassa Bellinit.LOPUKSI

Tämä matka meni siis enemmän tunnelmia aistiessa ja rauhakseen kaupungilla kierrellessä. Paljon tuli istuskeltua ravintoloissa ja kahviloissa. Ostoksista kotiin tuotiin pääasiassa elintarvikkeita pastasta pipareihin ja kahviin. Keskustassa ei paljoa kuvattua tullut, koska edellisen matkan kuvat nähtävyyksistä olivat niin onnistuneita. Ilmojen puolesta sää oli ihan kohtuullinen, välillä satoi ja välillä paistoi. Auringonpaisteella terassilla tarkeni hyvin lyhythihaisessa ja vähän rusketuskin tarttui. Paikalliset sen sijaan viihtyivät vielä toppatakeissaan. Todettava kuitenkin on, että kyllä Rooma kesällä on paljon kauniimpi. Mukavaa tällä reissulla oli toisenlaiseen ja rauhallisempaan Roomaan tutustuminen ja paikallisten parissa liikkuminen. Ihastuksemme Roomaan vahvistui entisestään ja kävimme jälleen heittämässä kolikot Trevin lähteeseen kaupunkiin paluun varmistamiseksi. Tähän loppuun vielä muutamia kuvia Italian tunnelmista:
Roomalaisia kulkupelejä.Italialaista jäätelöä, nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti