maanantai 12. marraskuuta 2012

DOMINIKAANINEN TASAVALTA, Puerto Plata - Samana, maaliskuu 2009

Matkan tyyppi: pakettimatka, Aurinkomatkat
Hotellit: Riu Merenque, Gran Bahia Principe El Portillo
Matkan kesto: 2 viikkoa
Matkassa: miehen ja kahden kaveripariskunnan kanssa

1. VIIKKO/ PUERTO PLATAHOTELLI

Riu Merenque on all inclusive hotelli ja se sijaitsee aivan upean Karibian meren rannalla. Hotellialue oli viehättävä, laaja ja vehreä. Hotellirakennukset olivat matalia, mikä sai suuren hotellin tuntumaan viihtyisämmältä. Samoin kuin Meksikon Playa del Carmenissa Puerto Platassakin on useampi Riu-hotelli vierekkäin ja niitä sai kaikkia muuten vapaasti käyttää paitsi illallinen piti syödä omassa hotellissa.

Hotellin sisäänkäynti ja aula

Muita otoksia hotellialueelta


Hotellin asuinrakennukset olivat kaksikerroksisia nättejä pieniä taloja. Me olimme koko porukka samalla varauksella ja saimme kaikki huoneet samasta talosta. Huoneet olivat tilavia ja muutenkin oikein mukavat, tosin sisustus kaipaisi pientä päivitystä. Olimme jälleen reissussa miehen synttäreiden aikaan ja tälläkin kertaa hotelli muisti merkkipäivää pienellä lahjalla ja koristelemalla huoneen.

Meidän asuintalo.

Näkymä terassilta.

Meidän (koristeltu) huone.

Minibaari.Terassi.


Hotellin ranta oli todella pitkä ulottuen kaikkien kolmen Riu- hotellin leveydelle. Ranta sinällään oli ihan ok, ei siis mitenkään erityisen hieno, mutta ajoi kuitenkin asiansa. Meri oli upea, kuten muuallakin maailmassa. Alkulomasta sää oli viileämpi ja tuuli kova, eikä tuolloin rannalla oikein edes tarennut olla. Aivan hotellialueen reunalla oli rannalla myös huvimaja häitä varten.

Matkamaskotti Cha-Chakin innostui kiipeämään palmuun!Hääkappeli.
Saimme siis käyttää kaikkia kolmea hotellia ja näin ollen käytössämme oli myös kolme uima-allasaluetta. Käytännössä olimme eniten Riu Mambon altaalla, koska se oli mielestämme kaikkein paras. Riu Bachata oli hotelleista ainoa, jossa oli swim-up baari, mutta siellä meno oli vähän turhan vauhdikasta ja äänekästä meidän makuun.

Riu Merenquen uima-allas.Riu Bachatan uima-allas ja swim-up baari.

Riu Mambon uima-allas.


Hotelleilla oli yhteinen ostoskatu, jossa oli liikkeitä matkamuistomyymälöistä sikarikauppaan ja koruliikkeeseen. Lisäksi jokaisessa hotellissa oli myös omat kauppansa. Mitään erityistä ostettavaa ei ostoskadulta, kuten koko Puerto Platastakaan löytynyt. Koska rahaa ei mennyt siis juuri mihinkään, uskalsin ostaa itselleni tällä kertaa matkamuistoksi valkokultaiset pienin timantein koristetut korvakorut hotellialueen Harrison's koruliikkeestä, http://www.harrisons.com/app/en/frontpage.aspx. Hintaa korvakoruilla oli 190 euroa.


Kuten jo alussa tuli mainittua, Riu Merenque on all inclusive hotelli eli kaikki ruuat ja juomat kuuluivat matkan hintaan. Aamupala, lounas, välipala ja illallinen tarjoiltiin seisovasta pöydästä. Lisäksi hotellissa oli pari a la carte ravintolaa. Tälläkin kertaa ruokaa tuli syötyä enemmän kuin tarpeeksi ja olimme ruokaan tyytyväisiä. Italialaisessa  a la carte ravintolassa kävimme kerran, mutta tälläkin kertaa täytyy todeta, että seisovan pöydän antimet olivat kyllä parempia. Hotellissa oli paljon erilaista päiväohjelmaa ja yhtenä päivänä kunnon päiväjuhlat tarjoiluineen ja esityksineen. Iltaisin ohjelmassa oli ensin ohjelmaa lapsille ja sitten joka ilta eri teemainen show ja muuta aikuisten ohjelmaa. Hotellissa on myös yökerho, mutta sinne asti emme vielä ensimmäisellä lomaviikolla jaksaneet.

Päiväjuhlat


RETKET JA REISSUT

Puerto Platassa kävimme omatoimisesti Ocean Worldin adventure parkissa. Siellä katsoimme papukaija-, merileijona-, hai- ja delfiinishowt. Puistossa oli myös erilaisia eksoottisia lintuja. Lisäksi osallistuimme dolphin encounteriin, jossa olimme altaassa delfiinien kanssa. Dolphin encounterissa saimme tutustua delfiineihin, kosketella niitä ja leikkiä niiden kanssa. Omien valokuvien ottaminen delfiinien kanssa oli kiellettyä ja henkilökunnan ottamat valokuvat luonnollisesti kalliita, me jätimme omat kuvamme ostamatta. Puistossa oli myös uima-allas, jossa oli tiikeri lasin takana. Altaassa siis uitiin ja tiikeri katseli meitä lasin takaa. Ocean Worldissa on lisäksi satama, casino, yökerho ja ravintola. Me olimme liikenteessä vain päiväsaikaan ja tutustuimme ainoastaan puiston puoleen. Päivä Ocean worldissa oli mukava ja voin suositella puistoa muillekin.
Puiston kotisivu: http://www.oceanworld.net/PapukaijatMerileijonat
Hait 


TiikeriallasDelfiinit
MATKAKOHDE

Matkakohteena Puerto Plata oli pieni pettymys. Osin tämä johtui kuitenkin myös omista valinnoista. Alkuviikolla sää oli viileä, minkä johdosta retkisuunnitelmien teko jäi, kun odottelimme sitä, josko seuraavana päivänä olisi hyvä rantakeli. Puerto Platan keskusta näytti bussista käsin aika epämiellyttävältä, emmekä sinne halunneet mennä. Jälkeen päin tämä jäi hieman harmittamaan, olisi kuitenkin pitänyt mennä kaupunkiin tutustumaan. Aiemmin tuli jo todettua, että ostettavaa ei juuri löytynyt. Yhtenä päivänä kävimme ostoskeskuksessa Playa Doradan alueella eikä se juuri muuttanut tilannetta. Muutama kiva kesätoppi kuitenkin löytyi. Puerto Platasta tuli siis oikeastaan nähtyä vain Riun hotellialue ja siksi olenkin osin jäävi arvostelemaan Puerto Plataa matkakohteena. Matkaseuran ansiosta viikko oli kuitenkin mukava ja alunperinkin meillä oli suuremmat odotukset Samanan viikon suhteen. SIIRTYMINEN PUERTO PLATASTA SAMANAAN


Teiden huonosta kunnosta ja vuoriston ylityksestä johtuen vajaan 200 kilometrin bussimatka Puerto Platasta Samanaan kesti yli neljä tuntia. Etukäteen tämä vähän kauhistutti, mutta loppupeleissä aika meni nopeasti maisemia katsellen ja matka tuntui paljon lyhyemmältä. Maisemat matkalla vaihtelivat mukavasti eikä aika käynyt pitkäksi. Matkalla tuli nähtyä kaikkea mahdollista upeista palmurannoista paikallisiin kyliin ja roskaisiin hökkeleihin. Matkan aikana oli yksi pysähdys.

Otoksia bussimatkalta2. VIIKKO/ SAMANA, LAS TERRENASHOTELLI

Samanassa asuimme pienessä Las Terrenaksen kylässä Gran Bahia Principe el Portillo hotellissa. Myös tämä hotelli oli all inclusive hotelli ja sijaitsi aivan meren rannalla. Tyyliltään hotelli oli Riu-hotelleja hillitympi ja tietyllä tavalla tyylikkäämpi.


Hotellin sisäänkäynti ja aula

Hotellin asuinrakennukset olivat kolmikerroksisia. Huoneet olivat suuret ja valoisat sekä muutenkin oikein viihtyisät. Kaikissa huoneissa oli myös parvekkeet. 

Meidän asuintalo.Meidän huone.

Hotellialue oli suuri, kaunis ja hyvin hoidettu. 
  Hotellin ranta oli hieno ja odotusten mukaisesti paljon parempi kuin Puerto Platassa. Karibian meri välkehteli ihanan turkoosina ja rannalta pääsi suoraan snorklaamaan. Hotellin rannan päättyessä ranta jatkui yleisenä rantana ja rajalla oli aseistettu vartija. Osa meidän porukasta kävi kävelyllä myös yleisen rannan puolella ja ihan turvallista sielläkin oli kulkea.Tästä alkoi yleinen ranta.
Hotellin uima-allasalue oli viihtyisä ja hyvä. Altaalla oli ajoittan ohjelmaa, mutta paljon hillitympää kuin Riussa. Yhtenä päivänä osallistuimme vesijumppaan, joka oli vähän turhan vauhdikas, perässä ei meinannut pysyä.


Hotellin portin vieressä sijaitsivat hotellin kaupat sekä iso ulkoilmaravintola, jossa oli iltaisin ohjelmaa. Me jouduimme yhtenä iltana puoli pakotettuina osallistumaan paritanssikilpailuun; onneksi ei ollut ketään tuttuja näkemässä, kilpailun voitto ei tullut Suomeen...


Myös tässä hotellissa ruoka oli todella hyvää ja syötyä sitä tuli siinä määrin, että matkalla alkaneet kovat kipukohtaukset yläselässä paljastuivat koti-Suomessa ruokatorven tulehdukseksi! Täälläkin niin aamupala, lounas kuin illallinenkin tarjottiin seisovasta pöydästä. Illalliselle oli myös a la carte ravintoloita ja me testasimme niistä aasialaisen. Hotellin rantaravintolasta sai lisäksi hyviä hampurilaisia ja erilaisia kerrosleipiä, ja niitä tulikin syötyä joka päivä vielä rantapäivän päätteeksi ennen illallista. Iltaisin istuimme usein aulan baareissa erilaisia drinkkejä maistellen. Yhtenä iltana tuli juhlittua pidemmän kaavan mukaan ja juuri tuolloin jouduimme osallistumaan edellä mainitsemaani tanssikilpailuunkin. Kävimme myös hotellin yökerhossa, mutta siellä oli musiikki aivan liian kovalla ja me jatkoimme iltaa ulkosalla istuskellen.

Pääruoka aasialaisessa.

Grilliruokaa lounaalla.
MATKAKOHDE

Maisemat Samanassa olivat aivan huikeat ja sääkin jo ensimmäistä viikkoa parempi. Rakastan palmuja ja niitä täällä riitti silmän kantamattomiin. Las Terrenas itsessään oli aika pieni kylä, jonka keskusta oli äkkiä nähty. Tällä kertaa kuitenkin pääsimme keskustaan asti ja kävimme kiertelemässä kauppoja sekä oluilla. Täältäkään ei mitään kummempaa ostettavaa löytynyt, pari kesätoppia kuitenkin. Matkan keskustaan taitoimme taksilla. Myös keskutassa oli todella kaunis ranta.

Las Terrenas


RETKET JA REISSUT

Samanassa osa porukastamme osallistui matkatoimiston retkelle valaita bongailemaan ja Cayo Levantadon saarelle. Vesille lähdimme Samanan kaupungista. Venematkan aluksi saimme kaikki pahoinvointipillerit sillä aallot meressä olivat melko kovat. Pillereistä oli ilmeisesti apua, sillä näin vain yhden henkilön voivan pahoin. Merellä veneen miehistö yritti jäljittää valaita kaikuluotaimen avulla ja pari kertaa onnistuimme valaan näkemäänkin. Kovin lähelle valaita ei veneellä kuitenkaan saanut mennä, joten näimme ainoastaan pikaisia pyrähdyksiä pinnalla. En osaa sanoa oliko tuurimme valaiden näkemisen suhteen huono vai tavanomainen, mutta aika turha tämä osa reissua oli. Hauskaa meillä tosin oli! Tässä oikeastaan kaikki mitä onnistuimme näkemään:


Cayo Levantado eli Bacardi saari oli todella upea. Saarella oli aikaa omatoimiseen oleiluun ja me käytimme ajan rannalla makoillen ja uiden. Vaikka säät ei matkalla olleet ihan parhaat, retkipäivänä sää suosi ja ilma oli mitä parhain. Lämpimästi voin suositella saariretkeä muillekin!


LOPUKSI


Tämän matkan kahdesta kohteesta ehdottomasti voiton vei Samana. Puerto Platassa oli hyvä hotelli ja mukava viikko, mutta maisemat eivät läheskään vetäneet vertoja Samanalle. Kaiken kaikkiaan koko reissu oli mukava, olihan meitä hyvä porukka matkassa. Dominikaaniseen tasavaltaan ei ole erityistä tarvetta palata, mutta ehkä vielä joskus suuntaamme Punta Canan rannoille, jotka ainakin kuvissa näyttävät paratiisimaisen upeilta.
12 kommenttia:

 1. Me olimme helmikuussa Sosuassa ja oli ihan erilainen paikka kuin Puerta Plata.Sosuassa heti hotellin ulkopuolella kauppoja ja paikallista elämää,jota oli mukava seurata.Puerta Platassa ei mtn nähtävää,eikä dillä hotellialueella,joss te olitte.Sosuan rannan kauppakujalla kyllä riitti ostettavaa!! Yks paras retki oli koskenlaskureissu,jäi paljosta paitsi,joka siihen ei osallistunu!!

  VastaaPoista
 2. Hyvä matkakertomus, ainakin minulle oli hyödyllistä tietoa matkavalintaa tehdessä. Kiitos !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta palautteesta, mukavaa että jutusta oli sinulle hyötyä!

   Poista
 3. Ihan pekka poro meininkiä..Onhan se turvallista mutta miksi nähdä vaivaa moiseen..

  VastaaPoista
 4. Moi

  Hieno matkakertomus ja kuvat. Itse lähdössä 2014 tammikuussa Celebrate kylään 2 vkoksi. Hotla pieni n. 40 huonetta ja ihan vaan aamiaisella. Oltiin tänä vuonna Varaderossa ja se oli AI setti ja iso hotla. Joo, olihan se helppoa mut jotenkin vaan toi on nähty.
  Eli mikä oli Domareden hintataso? Olutindeksi tai mitä kustansi raflassa illallinen esim.

  Jatka vaan näitä kertomuksiasi, hinosti kirjoittettu ja kuvattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta palautteesta! Itse en osaa tuohon hintatasoa koskevaan kysymykseen vastata, mekin kun oltiin AI lomalla eikä hinnat siten niin mieleen jääneet... Blogin sivulta 'Hyödyllisiä linkkejä' löytyy linkki sivustolle, jossa esimerkkejä eri maiden hintatasosta, myös Dominikaanisesta. Ja ehkä joku toinen kävijä osaa tähän vastata myös...?

   Oikein mukavaa matkan odotusta ja matkaa sinulle!

   Poista
  2. Moi

   Jep, linkeistä löytyikin hyvä sivu Domareiden hintatasoon.Hienot sivut olet laittanut pystyyn.
   Loistavaa seuraavaa reissua Karibian risteilylle.

   Poista
  3. Kiitos, ja kiitos! Hyvä jos löysit vastaukset kysymyksiisi!

   Poista
  4. Moikka
   Domareista juuri palanneena lukaisin kertomuksesi. Sellainen korjaus vaan että pohjoisrannikolla ei pulikoida Karibian meressä vaan Atlantin valtameressä. Etelärannikolla on sitten Karibian meri:)
   Meillä onnistunut reissu ilmoineen päivineen, Samanan aluekin tuli nähdyksi valasretkellä, loistoreissu kaikkinensa.
   Kivat sivut sinulla, Karibian risteily kertomus oli hieno ja kattava.

   Poista
  5. Näinhän se on, kiitos korjauksesta! Ja kiitokset myös mukavasta palautteesta:)

   Poista
  6. Niinpä, nythän meillä on sitten sellainen "tekosyy" lähteä samoille seuduille vielä kerran että pääsee pulikoimaan Karibian mereen. Kuuba ja Domarit kun oli sitä Atlantia...

   Miten muuten Miamissa noi turvatarkastukset? Meneekö tolkkuttomasti aikaa ja hermo? Meinaan eipä huonolta näytä Miamikaan. Teidän hotlat oli myös kivan näköisiä. Jos sieltä sitten Karibian meren ääreen. Tai sitten Jamaikalle. Hyvä että noita kohteita on pilvin pimein :)

   Poista
  7. Näin on! :)

   Miamissa rajamuodollisuudet ovat kummallakin reissulla sujuneet oikein hyvin. Jonottamaan saattaa kyllä jonkin aikaa joutua, mutta ei sen kummempaa. Lentokoneessa täytetään jo valmiiksi se sama tulli(?)lomake kuin muillakin EU:n ulkopuolisilla matkoilla. Tiskille päästessä se sitten annetaan virkailijalle, joka ottaa myös sormenjäljet ja valokuvan. Joitakin kysymyksiä myös esitetään ja meiltä kysyttiin ainakin loman tarkoitus, kauan aiomme maassa olla, milloin on paluu lento ja aiommeko mennä Disney Worldiin! Miamissa kaikki on todella hyvin organisoitu ja lentokentällä on paljon henkilökuntaa, hermot ei siis ainakaan meillä menneet. Lämpimästi suosittelen kyllä Miamia ja sieltähän tosiaan on hyvät lentoyhteydet kaikkialle Karibialle. Jamaikasta myös itse haaveilen, mies vaan ei siitä ole ollenkaan innostunut. Mutta onneksi noita kohteita ja valinnanvaraa tosiaan riittää!

   Poista