perjantai 31. elokuuta 2012

BRASILIA, Natal, Ponta Negra, tammikuu 2006

Matkan tyyppi: pakettimatka, äkkilähtö, Finnmatkat
Hotelli: Laina's place
Matkan kesto: 1 viikko
Matkassa: kaksin miehen kanssaHOTELLI


Tämä oli niitä äkkilähtöjä, jossa hotelli selvisi vasta perillä. Hotelli oli aika vaatimaton kahden tähden hotelli, mutta sijainti oli mitä parhain, palvelu hyvää ja uima-allasalue pieni ja viihtyisä. Myös aamupala oli hyvä ja se nautittiin ulkona katetussa tilassa. Hotellihuone oli todella vaatimaton, mutta kylpyhuone oli varmaankin aika hiljattain remontoitu ja ihan eri tasoa kun itse huone. Ainoa isompi miinus oli se, että huoneemme ikkunasta näki ainoastaan käytävän betoniseinän, mutta toisaalta eipä sitä lomalle huoneeseen aikaa viettämään menty.

Hotellin kotisivu: http://www.lainashotel.com/ingles/home.htm

Hotelli Laina's place.
                                       
Näkymä hotellin uima-allasalueelle.

Näkymä hotellin uima-allasalueelta.
                                                 

MATKAKOHDE


Natal on suuri kaupunki, mutta me vietettiin aikaa pääosin Ponta Negrassa, missä siis asuttiinkin. Käytiin myös matkatoimiston retkellä kaupunkikierroksella, mutta sen enempää emme  kaupunkia lyhyellä reissulla innostuneet tutkiskelemaan. Matkakohde vaikutti ihan turvalliselta, mutta tiettyjä asioita oli kuitenkin huomioitava. Jo matkan alussa oppaat kertoivat, mille alueille ei ehdottomasti saanut mennä. Ostoskeskuksessa oli pankkiautomaateilla raskaasti aseistetut vartijat. Ponta Negrassa on myös sademetsäalue, johon pääsee kyllä tutustumaan, mutta ainoastaan aseistetun oppaan kanssa. Meille ei matkalla sattunut mitään ikävää, mutta paluulennolla kuulin yhden seurueen kertovan, että heidät oli ryöstetty rantakadulla. Kaiken kaikkiaan Ponta Negrassa oli ihanan rento ja leppoisa fiilis. Englannilla pärjäsi hyvin varsinaisella turistialueella, mutta jo läheisellä ostoskeskuksella jouduimme joissakin liikkeissä turvautumaan elekieleen. Sää suosi koko viikon, ainoastaan yhtenä iltana tuli pari pisaraa vettä. Päivisin oli kuuma, mutta tuuli vilvoitti mukavasti. Iltaisin taas oli ihanan lämmin ja hyvin tarkeni ilman pitkiä hihoja, niin kuin näillä leveysasteilla voi olettaakin.


                                                                               Muutamia otoksia pitkin kaupunkia

                                                           

                                                           

                                               

                                               Ranta oli hyvä ja iso, siellä oli paljon myös paikallisia perheitä ja lomailijoita. Aallot meressä oli suhteellisen isoja, mutta ei se uimista estänyt. Rannalla aurinkotuolit olivat maksullisia ja tuolien vuokraajilla oli myös kioskit, josta sai ostaa juomia ja ruokaa suoraan aurinkotuoleille tarjoiltuna. Rannalla oli myös kiertäviä kauppiaita, jotka myivät kärryistä ruokaa ja juomaa. Meidän suosikki oli tietysti caipirinha, joka maistui helteessä ihanan raikkaalta ja maksoi rannalta ostettuna muistaakseni vain euron.

Ponta Negran ranta
                                                     


                                                                                                     ja rantakatua.                                                                     Ostoksista Ponta Negrassa myytiin lähinnä matkamuistoja ja etekin käsitöitä. Rantakadulla oli joitakin vaatekauppoja. Suhteellisen lähellä oli isompi ostari (en enää muista nimeä), jossa käytiin yhtenä päivänä shoppailemassa vaatteita ja kenkiä.

Ruoka Natalissa oli todella hyvää ja annokset isoja. Melkein kaikissa paikoissa annokset olikin tarkoitettu kahdelle hengelle. Päivisin me syötiin rannalla ja illalla sitten ravintolassa. Ravintoloiden nimiä en valitettavasti enää muista, mutta erityisesti mieleen jäi ravintola, jossa lihat tuotiin pöytään suoraan grillissä, viimeisen illan hieno ravintola, jossa kokoaikainen palvelu oli jo aika hämmentävääkin sekä paikallinen rodizio. Rodiziossa, jossa me käytiin oli lisukkeille seisovapöytä ja lihat tarjoiltiin vartaasta suoraan lautaselle. Ruuan kanssa meille maistui paikallinen olut sekä tietysti ne caipirinhat. Ensimmäisen illan ylikallista meksikolaista ravintolaa lukuun ottamatta ruoka oli myös edullista.

                                                 

                                                                               RETKET JA REISSUT


Jo aiemmin maintun kaupunkikierroksen sekä rannalla makoilun lisäksi me käytiin futispelissä sekä retkillä Pipassa ja paikallisessa Zas-Tras iltashowssa. Shown aihe oli Brasilia ja esiintyjiä sambaajista capoeiran taitajiin. Kovin paljon ei muistikuvia esityksestä ole, mutta muistaakseni se oli ihan hyvä.


                                                                                               Pari kuvaa showsta


Pipa oli viehättävä pikku kylä, johon matkattiin matkatoimiston retkellä. Matkalla Pipaan pysähdyttiin jossain pienessä kaupungissa ja perillä Pipassa oltiin ensin vähän aikaa itse kylässä ja sitten loppupäivä rannalla. Kylässä olisi ollut kiva olla pidempäänkin sillä se oli todella viehättävä ja tunnelma ihanan leppoisa. Rannalle laskeuduttiin rappuja alas jyrkkää kalliota. Ranta oli kaunis ja rauhallinen ja siellä nautittiin myös lounas. Loppupäivä vietettiinkin sitten auringosta ja merestä nauttien.


                                                                                              Kuvia Pipasta ja rannalta

Paikallisessa futispelissä riitti tunnelmaa vaikka muille jakaa ja sitä mainostettiin ja tunnelmaa nostatettiin kova äänisesti heti aamusta asti. Paikallinen joukkue oli ABC ja joukkueella oli ihan uusi oma stadion. Stadionille matkattiin taksilla. Vaikka en itse lajista niin välitä, niin peli oli kyllä kiva kokemus ja sai sitä aurinkoa ja olutta otettua katsomossakin...
LOPUKSI


Kaiken kaikkiaan matka oli tosi onnistunut ja ihan kivasti viikossa ehdittiin kaikenlaista tehdä, vaikka yksi päivä menikin hukkaan vatsataudin kourissa. Nataliin tuskin itse enää palaamme, mutta lämpimästi voin sitä suositella. Brasiliaan sen sijaan palaamme varmasti vielä joskus. Ja lopuksi vielä vinkiksi se, että muistakaa katsoa, että olette varmasti perillä siirtäneet kellot paikalliseen aikaan. Jostain syystä meillä jäi tämä tekemättä ja olinkin sitten ensimmäisenä "aamuna" reippaana lähdössä rannalle klo 3 yöllä... No onneksi tajusin tämän ennen kuin ehdin poistua huoneesta ja jatkoin sitten unia vielä muutaman tunnin...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti